Tallulah Willis avoimena isänsä Bruce Willisin dementiasta: "Tämä on surun alku"

Näyttelijä Bruce Willisin dementiadiagnoosista uutisoitiin helmikuussa 2022.

Vogue-lehden kirjoituksessaan näyttelijä Bruce Willisin, 68, tytär Tallulah Willis, 29, on kertonut, miten hän on selviytynyt sen tiedon kanssa, että hänen isällään on dementia. Helmikuussa 2022 uutisoitiin Brucen sairastavan dementiaa. Sitä ennen hän sai afasiadiagnoosin keväällä 2022. 

Willis kertoo kirjoituksessaan, että tiesi jo pitkään ennen isänsä diagnoosia, että jokin on vialla. 

– Se alkoi jonkinlaisesta epämääräisestä reagoimattomuudesta, jota perheemme kutsui Hollywoodin kuulonalenemaksi. ”Puhu! Die Hard pilasi isän korvat”. Myöhemmin se reagoimattomuus laajeni, ja joskus otin sen henkilökohtaisesti, Tallulah kirjoitti. 

Tallulah kertoo avoimesti kirjoituksessaan siitä, kun hänen isänsä sai nykyisen vaimonsa Emma Heming Willisin kanssa kaksi lasta, ja Tallulah ajatteli, että Bruce on vain menettänyt kiinnostuksensa häneen. Tallulahin äiti on Brucen ex-vaimo Demi Moore.

– Vaikka tämä ei olisi voinut olla kauempana totuudesta, teini-ikäiset aivoni kiduttivat minua väärällä matematiikalla: en ole tarpeeksi kaunis äidilleni, en ole tarpeeksi kiinnostava isälleni.

Tallulah myöntää, että aikana, kun hänen olisi pitänyt olla perheensä kanssa, hän kävi läpi omia kamppailujaan. Hän on kohdannut isänsä taantumisen dementian myötä viime vuosina vältellen ja kieltäen. Siitä hän ei ole ylpeä.

Tallulah kävi kirjoituksessa läpi raitistumistaan 20-vuotiaana, anoreksiaansa ja masennushoitoon joutumistaan. Hänellä on diagnosoitu myös ADHD, ja hän aloitti sitä varten lääkityksen.

Pikkuhiljaa Tallulah on hyväksynyt isänsä dementian, mutta hänellä on edelleen Brucen suhteen toiveita, joista hän ei ole valmis luopumaan. 

– Aiemmin pelkäsin, että suru tuhoaa minut, mutta vihdoin koen, että minuun voi tukeutua. Voin nauttia siitä ajasta, pitää isääni kädestä ja tuntea, miten hienoa se on. Tiedän, että koettelemuksia on luvassa, että tämä on surun alku, mutta koko juttu itsensä rakastamisesta ennen kuin voi rakastaa muita, on totta. 

Brucella ja Demillä on Tallulahin lisäksi vielä kaksi yhteistä tytärtä: Rumer, 34, ja Scout, 31.

Bruce on tunnettu muun muassa elokuvista Die Hard, Kuudes aisti ja Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta.

Lue myös:

    Uusimmat