Tallink Siljan risteily sujui rauhallisesti, kunnes Klamydia nousi lavalle – matkustajat pakkaantuivat tanssilattialle: "Onko siellä ollut oireilevia ihmisiä, sitähän me ei tiedetä"

0:58
Turvavälit ja kasvomaskit unohtuivat, kun punk-yhtye polkaisi keikan käyntiin. Katso videomateriaalia Klamydian keikalta yläpuolelta.

Pöyristynyt laivamatkustaja ihmetteli keikalla olleiden toimintaa Tallink Siljan risteilyllä.

Vaasalainen rock-yhtye Klamydia esiintyi viime yönä Tallink Siljan M/S Victoria -risteilyaluksen yökerhossa. Keikkaa yläparvella todistamassa ollut, aktiivisesti risteilyillä käyvä Sami Penttilä kuvasi bändin soitantaa sekä yleisön mylvintää videolle.

– Keikka näytti hyvältä, ja tanssilavalla näytti olevan ruuhkaa. Eikä siellä turvavälejä noudatettu, mutta jokainenhan vastaa itsestään, Penttilä kertoo.

Penttilän mukaan turvajärjestelyt ovat muuten toimineet laivalla mainiosti, ja risteilykansa on käyttäytynyt rauhallisesti. Yökerhossa maskeja ei hänen mukaansa kuitenkaan juuri näkynyt.

Penttilästä olisi mukavaa, että keikkoja pystyisi järjestämään jatkossakin. Niiden täytyisi silti toteutua turvallisesti.

– Homma voisi toimia, jos lattialle kiellettäisiin menemästä, ja seurattaisiin keikkaa istumapaikoilta. Maskin käyttöhän olisi suositeltavaa, joka paikassa. Keikkapaikkojen pitäisi olla sellaisia, joissa ihmiset voivat seurata artisteja turvallisesti.

Näin Tallink Silja vastaa

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kommentoi MTV Uutisille, että meno yökerhossa Klamydian keikan aikana villiintyi kehotuksista huolimatta.

Nöjdin mukaan yökerhossa on pyritty järjestämään kaikille kävijöille istumapaikat. Se ei ole valitettavasti keikan aikana toteutunut.

– Tanssilattia sinällään ei ole ollut suljettuna. Lavan eteen on voinut halutessaan mennä. Olemme kehottaneet ihmisiä pitämään turvavälejä ja maskeja. Kuvista ja videoista on ollut nähtävissä, että ihmiset ovat innostuneet ja paikalla on ollut enemmän porukkaa, Nöjd kertoo.

Nöjd toivoo, että Klamydian keikasta ei aiheudu jälkikäteen koronaketjua.

– Onko siellä ollut oireilevia ihmisiä, sitähän me ei tiedetä. Maanantaina varmasti mietitään, pitääkö tanssilattia sulkea kokonaan ja voidaanko tällaisia järjestetää jatkossa ollenkaan.

Nöjdin mukaan risteilyaluksilla on ylipäätään järjestetty korona-aikana hyvin vähän konsertteja. Hänen mukaansa viime yönä laivalla on keikkaa lukuunottamatta käyttäydytty hyvin rauhallisesti turvavälejä noudattaen ja kasvomaskeja käyttäen.

– 22 tunnin risteilystä 21 tuntia meni tosi hyvin. Keikan viimeisillä hetkillä ihmiset ovat sitten innostuneet.

Katso videomateriaalia risteilyltä yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja