Tallink ottaa käyttöön polttoainelisämaksun – näitä reittejä se koskee

Tallink-konserni ottaa käyttöön väliaikaisen polttoainelisämaksun maanantaista alkaen. Syynä on nopeasti kohonneet polttoaineiden hinnat.

Polttoainelisämaksua ei oteta ainakaan toistaiseksi käyttöön Helsinki-Tallinna-reitillä, eikä sitä peritä 0–5-vuotiailta lapsilta.

Lisämaksu ei koske ennen maanantaita 14.3. varattuja matkoja.

Polttoainelisämaksut eri reiteillä ovat seuraavat:

  • Helsinki-Maarianhamina-, Turku-Maarianhamina- ja Maarianhamina-Tukholma-reiteillä polttoainelisämaksu on 1,90 euroa / hlö / yhdensuuntainen matka
  • Helsinki-Tukholma-, Turku-Tukholma- ja Tukholma-Tallinna-reiteillä polttoainelisämaksu on 2,90 euroa / hlö / yhdensuuntainen matka ja risteilyllä (edestakainen matka) 5,80 euroa / hlö

– Polttoainehinnat ovat nousseet merkittävästi hyvin lyhyessä ajassa, mistä johtuen joudumme valitettavasti ottamaan käyttöön väliaikaisen polttoainelisämaksun, jotta voimme jatkaa liiketoimintaamme ja välttää suuret tappiot, kommentoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene tiedotteessa.

– Lisämaksu on kuitenkin pidetty niin pienenä kuin mahdollista, sillä haluamme huomioida myös matkustajamme, jotka tällä hetkellä kohtaavat hinnankorotuksia myös monilla muilla elämänalueilla. Tilanteen jälleen muuttuessa teemme uusia päätöksiä tilanteen mukaan.

Myös Viking Line kertoi aiemmin tänään ottavansa lisämaksun käyttöön. 

Lue myös:

    Uusimmat