Tallikaveri harmitteli Rovanperän ulosajoa – "En olisi halunnut voittaa tällä tavalla"

Kalle Rovanperän auto lensi rajusti ulos tieltä 1:01

Pontus Tidemand kuittasi WRC2-luokan voiton sunnuntaina päättyneessä Argentiinan MM-rallissa, kun hänen Skoda-tallikaverinsa Kalle Rovanperä ajoi ulos kärkipaikalta kisan viimeistä edeltävällä erikoiskokeella.

Rovanperä ja Tidemand kävivät keskenään kovaa kamppailua luokkavoitosta. WRC2-luokan mestaruutta puolustava Tidemand oli kaventanut Rovanperän johdon 9,9 sekuntiin sunnuntaiaamun avauspätkällä, mutta seuraavalla rysähti. Suomalaisen rallilupauksen Skoda Fabia sinkoutui ulos tieltä kovavauhtisessa mutkassa ja pyöri useita kertoja katon kautta ympäri.

Rovanperä oli ajanut hurjaa vauhtia Mina Claveron pätkällä, sillä väliajoissa hän oli käytännössä tasoissa rallin yleiskilpailun voittaneen Ott Tänakin kanssa ennen onnettomuuttaan.

- Valitettavasti Kalle ajoi ulos. Se oli todella harmittavaa, koska hänen olisi pitänyt sijoittua ensimmäiseksi tai toiseksi, Tidemand sanoi.

- Olen pahoillani Kallen puolesta. Meillä oli tiukka kamppailu, ja noudatin koko ajan tallin ohjeita. Luotin vauhtiini, mutta en missään tapauksessa olisi halunnut voittaa tällä tavalla, ruotsalaiskuljettaja jatkoi.

Rovanperän ja kartanlukija Jonne Halttusen ajokki aiheutti vaurioita katsojien henkilöautoille pyöriessään tien sivussa, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

- Onnettomuudet kuuluvat tähän lajiin. Onneksi nykyaikaisten ralliautojen turvallisuusstandardit ovat korkealla tasolla, minkä ansiosta Kalle ja Jonne eivät loukkaantuneet tilanteesta, Skoda-pomo Michal Hrabanek sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat