Talli määräsi, Jari-Matti Latvala totteli – "Se on aina vaikea paikka"

Lappi ja Latvala palkintosijoilta päätöspäivään 1:44
Videolla kooste lauantain kisatapahtumista.

 Toyotan Jari-Matti Latvala nöyrtyi kolmannelle sijalle Suomen MM-rallissa lauantain iltapäivän lenkillä.

Tallikaveri Ott Tänak karkasi jo aamulla Latvalan rengasrikon jälkeen, mutta Citroenin Esapekka Lappi oli vielä pari sekuntia takana. Iltapäivällä kurssi kääntyi, ja Lappi rynni 12,4 sekunnin etumatkalle.

Taustalla oli tallikaveri Kris Meeken keskeytys samaan kiveen, johon myös Latvala rikkoi renkaansa. Tallilta tuli vahva pyyntö tuoda auto ehjänä maaliin.

- Se on aina vaikea paikka, kun yrittää ajaa ilman riskejä. En onnistunut siinä. Jos yrittää nostaa vauhtia, niin samalla riskitaso nousee, Latvala totesi.

- En vain osannut määrittää vauhtia oikein. Ajaminen oli liian varovaista. Yritin ajaa ilman ongelmia, mutta en osannut tehdä sitä. Esapekka nosti samalla vauhtia ja se riitti.

Sunnuntain neljälle viimeiselle erikoiskokeelle Latvala ei suunnittele isoa hyökkäystä. Tallipisteet ovat liian tärkeitä menetettäväksi.

- Nukutaan nyt yön yli. Vaatii paljon keskittymistä, kun pitää ajaa kovaa mutta ilman riskejä, Latvala sanoi.

- Kokonaisuuteen on pakko olla tyytyväinen. Me osuimme kiveen aamupäivällä, mutta selvisimme aika vähällä. Huomenna on tärkeää selvittää pätkät läpi ja saada hyvä sijoitus. Se helpottaa asioita jatkossa.

Lue myös:

    Uusimmat