Tällaista jälkeä iso kivi teki Jari-Matti Latvalan Toyotalle – "Tiesin heti, että nyt osuu"

Kärkipaikalla ajanut Latvala rikkoi renkaansa kiveen 1:47
Lauantain aamupäivän kooste: Latvalalle rengasrikko.

Jari-Matti Latvalan Toyota Yaris WRC -kärsi pieniä vaurioita Suomen MM-rallin Kakariston erikoiskokeella lauantaiaamupäivänä.

Latvala ajoi mutkan leveäksi, ja vasen takapyörä osui suomalaiskuskin mukaan "pään kokoiseen kiveen". Tilanteen jälkeen rengas hajosi, ja Latvala menetti rallin kärkipaikan tallikaverilleen Ott Tänakin.

- Aamulla oli kovaa taistelua, ja valitettavasti se kostautui hieman Kakaristossa. Siellä oli viime vuonna betonieste, ja olin muuttanut nuottia nopeammaksi. Takavanne meni rikki. Sen jälkeen ajoin kaasu pohjassa, ja rengas repeytyi. Onneksi ei mennyt muuta, Latvala totesi.


Latvalan auto lauantain päivähuoltoon mentäessä.

Latvalan tallikaveri Kris Meeke osui tismalleen samaan kiveen ja joutui keskeyttämään. Meeke kertoi kuulleensa katsojilta, ettei ojassa ollut näkynyt kiveä aikaisemmin lauantaiaamuna.

- Nuotituksessa en ollut merkannut mitään kiveä ulkomutkaan. Se oli todella iso kivi. Ehdin kääntää auton suoraksi, mutta tiesin heti, että nyt osuu. Ei se kivi ole siellä varmasti ollut pitkään, Latvala sanoi.

Latvalan auton vasempaan takakulmaan tuli myös kosmeettisia vaurioita, mutta heti seuraavalla erikoiskokeella hän ajoi pohja-ajan. Latvala on rallissa kakkosena, mutta Citroenin Esapekka Lappi vaanii vain 2,3 sekunnin päässä. Rallijohtaja Tänak karkasi puolestaan 13,8 sekunnin päähän Latvalasta.

- Meidän pitää keskittyä Lapin vauhtiin, koska on tärkeää saada molemmat autot maaliin ja mielellään kaksoisjohdossa. Nyt on pidettävä järki päässä, sillä valmistajien MM-pisteet ovat todella tärkeitä, Latvala kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat