Jari-Matti Latvala manasi vaisua vauhtiaan monsteripätkällä – "Olin vain liian varovainen"

Turkin rallissa rajut olosuhteet 1:19

Toyotan Jari-Matti Latvala aloitti Turkin MM-rallin pirteästi. Tuurilainen ajoi perjantaiaamun kolmelle erikoiskokeelle kaksi pohja-aikaa.

Latvala jäi kuitenkin aamun toisella pätkällä, yli 38 kilometriä Cetibelin ek:lla kärjestä yli 20 sekuntia. Silti suomalaiskuski on kokonaistilanteessa kolmantena vain 13 sekuntia kisaa johtavan Esapekka Lapin perässä.

- Laskin vauhtiani ja luulin, että se kyyti riittää. Olin vain liian varovainen. Se pitkä ek on täynnä teräviä kiviä. On vaikea päättää, miten kovaa uskaltaa mennä. Jos on liian varovainen, niin sitten menettää liikaa aikaa. Liian kovaakaan ei voi kuitenkaan ajaa. Pitää löytää oikea balanssi toisella kerralla, Latvala summasi.

- Toisaalta viimeisen pystyin ajamaan täysillä. Pystyin hyökkäämään, koska renkaat olivat vielä hyvässä kunnossa. Kokonaisuutena aamu oli kuitenkin ihan hyvä, Latvala jatkoi.

Homma ei ainakaan helpotu iltapäivän erikoiskokeilla, sillä rankat erikoiskokeet ovat entistä huonommassa kunnossa.

- Iltapäivä on varmasti vaikeampi ainakin kahden ensimmäisen pätkän osalta. Pitkä ek on varsinkin haastava. Siellä on kiviä ja on oltava tosi hereillä. Ei se ainakaan parempi ole nyt. Vähän voi koittaa kovempaa, Latvala pohdiskeli.

Fordin Teemu Suninen täydentää suomalaismenestystä viidennellä sijallaan. Jokelalainen kertoi ajaneensa varmistellen.

- Vaikea tässä rallissa on johtoon ajaa, jos varmistelee ja väistelee kiviä. Isoimmat ongelmat on vältetty ja se on hyvä juttu. Korissa on toki pari reikää, jotka pitää hitsata kuntoon, Suninen jutteli.

- Meinaa tulla pölyä sisälle autoon. Melkein voisi olla hengityssuojaimet päässä, Suninen jatkoi naureskellen.

Lue myös:

    Uusimmat