Mainos

Tällaisia asuntoja kiinalaiset himoitsevat New Yorkista

Kiinalaisten on jo uutisoitu ostavan Euroopasta viinilinnoja ja erilaisten luksusmerkkien valmistajia. Rikastuneet kiinalaiset ovat kiinnostuneita kiinteistöistä myös esimerkiksi New Yorkissa, jossa hinnat ovat tippuneet taantuman takia ja jossa on sopivan vilkasta kiinalaiseen makuun.

Uutistoimisto AP kertoo menestyneestä shanghailaisesta näyttelijästä Betty Nistä, joka on kiertänyt myös San Franciscon ja Vancouverin etsiessään ostettavaa.

- Tulen Shanghaista, joten täällä New Yorkissa tunnen, etten ole maalla, Ni naurahtaa.

Kiinalaisia kiinnostavat erityisesti kattohuoneistojen panoraamanäkymät, jättimäiset keittiöt ja lähes uima-altaan kokoiset kylpyammeet. Myös Ni ja hänen aviomiehensä ovat käyneet katsomassa muun muassa 15 huoneen asuntoa Manhattanilla. Nin mukaan USA:n hidastunut talouskasvu ja halventuneet kiinteistöjen hinnat houkuttelevat nyt kiinalaisia sijoittamaan mm. New Yorkiin.

- Shanghain asuntomarkkinoilla tuotto ei ole varmaa, mutta Yhdysvaltojen talous on nyt siinä mallissa, että asunto täällä on minulle hyvä investointi tulevaisuutta ajatellen.

Kiinalaisia tuo Yhdysvaltain kiinteistömarkkinoille myös panostus lasten tulevaisuuteen. Esimerkiksi Ni haluaa taata kahdelle lapselleen pääsyn amerikkalaisiin huippuyliopistoihin.

- Kun kasvat 1,3 miljardin ihmisen kanssa samassa maassa, tiedät kilpailun ja katsot tietenkin eteenpäin. Yhden lapsen politiikka vie kaiken huomion ja painopisteen siihen yhteen ainoaan lapseen, Christine Lu sanoo. Lu omistaa ja johtaa yritystä, joka etsii kiinalaisille sijoituskohteita maailmalta.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.