Tällaisen kirjeen on saanut tänä keväänä lähes 4 000 suomalaista Mersu-kuskia

Mercedes-Benziä maahantuova Veho on lähestynyt tuhansia asiakkaitaan ilmoituksella takaisinkutsukampanjan käynnistymisestä.

Pääkuvan video

Kojelautakamera tallensi: Tämä onnettomuus voisi sattua kenelle tahansa

Moskovassa huhtikuun lopulla sattunut onnettomuus tallentui auton kojelautakameraan. Märällä tiellä ajanut kuljettaja häikäistyi vastaantulevan auton ajovaloista eikä havainnut ajoissa yllättävää estettä.

Mercedes-Benz on valvonnassaan todennut, että joissain A-, B-, C-, CLA-, GLA- ja GLC-sarjojen autoissa kuljettajan turvatyyny voi laueta aiheettomasti. Suomessa ongelma koskettaa Vehon mukaan 3 994 autoa, joiden omistajille on jo ilmoitettu takaisinkutsusta.

Takaisinkutsukirje tipahti myös MTV Uutisten toimittajan postiluukusta. Hänellä on allaan Uudenkaupungin autotehtaalta pari vuotta sitten valmistunut A-sarjalainen.

Punainen varoitusvalo syttyy

Valmistajan mukaan ohjauspyörän maadoitus on havaittu riittämättömäksi.

– Mikäli ohjauspyörämoduulissa olevan liitäntäspiraalin johdinpinnoissa on samanaikaisesti vaurio, voi staattisen sähkön varauksen purkautuminen johtaa turvatyynyn laukeamiseen, mikä puolestaan voi lisätä onnettomuus- ja loukkaantumisvaaraa.

Mikäli johdinpinnoissa on vaurio, syttyy auton mittaristoon turvatyynyjen punainen varoitusvalo.

– Pyydämme Teitä varaamaan ajan Mercedes-Benz-huollosta korjaustyön suorittamista varten. Tarpeelliset korjaustyöt kestävät noin 1 tunnin ja ovat Teille luonnollisesti maksuttomia, takuupäällikkö Jani Huovisen allekirjoittamassa kirjeessä kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja