Tällaisen kirjeen on saanut tänä keväänä lähes 4 000 suomalaista Mersu-kuskia

Mercedes-Benziä maahantuova Veho on lähestynyt tuhansia asiakkaitaan ilmoituksella takaisinkutsukampanjan käynnistymisestä.

Pääkuvan video

Kojelautakamera tallensi: Tämä onnettomuus voisi sattua kenelle tahansa

Moskovassa huhtikuun lopulla sattunut onnettomuus tallentui auton kojelautakameraan. Märällä tiellä ajanut kuljettaja häikäistyi vastaantulevan auton ajovaloista eikä havainnut ajoissa yllättävää estettä.

Mercedes-Benz on valvonnassaan todennut, että joissain A-, B-, C-, CLA-, GLA- ja GLC-sarjojen autoissa kuljettajan turvatyyny voi laueta aiheettomasti. Suomessa ongelma koskettaa Vehon mukaan 3 994 autoa, joiden omistajille on jo ilmoitettu takaisinkutsusta.

Takaisinkutsukirje tipahti myös MTV Uutisten toimittajan postiluukusta. Hänellä on allaan Uudenkaupungin autotehtaalta pari vuotta sitten valmistunut A-sarjalainen.

Punainen varoitusvalo syttyy

Valmistajan mukaan ohjauspyörän maadoitus on havaittu riittämättömäksi.

– Mikäli ohjauspyörämoduulissa olevan liitäntäspiraalin johdinpinnoissa on samanaikaisesti vaurio, voi staattisen sähkön varauksen purkautuminen johtaa turvatyynyn laukeamiseen, mikä puolestaan voi lisätä onnettomuus- ja loukkaantumisvaaraa.

Mikäli johdinpinnoissa on vaurio, syttyy auton mittaristoon turvatyynyjen punainen varoitusvalo.

– Pyydämme Teitä varaamaan ajan Mercedes-Benz-huollosta korjaustyön suorittamista varten. Tarpeelliset korjaustyöt kestävät noin 1 tunnin ja ovat Teille luonnollisesti maksuttomia, takuupäällikkö Jani Huovisen allekirjoittamassa kirjeessä kerrotaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja