Tällainen treeni kohottaa sekä kuntoa että älyä!

Tehokas intervalliharjoittelu tekee keski-ikäisistä ihmisistä paitsi parempikuntoisia, myös fiksumpia, väittää Montrealin sydäninstituutin tutkimus.

Sciencedaily.com-sivusto uutisoi kanadalaisen Montrealin sydäninstituutin tutkimuksesta, jonka mukaan intervalliharjoittelu tekee hyvää paitsi keholle, myös aivoille.

Tohtori Anil Nigamin johtaman tutkimuksen osanottajat olivat ylipainoisia, ja heillä oli todettu joko yksi tai useampi sydän- ja verisuonisairauksille altistava riskitekijä. Tutkimuksen aikana heidät pistettiin tekemään intervalliharjoittelua. Intervalliharjoittelussa tehdään vaihdellen pienissä jaksoissa sekä hengästyttävää että rauhallista aerobista liikuntaa: esimerkiksi puolen minuutin juoksun jälkeen hidastetaan tahtia seuraavan minuutin puolikkaan ajaksi.

–Tutkimuksessamme kuusi aikuista seurasi neljän kuukauden ajan kunto-ohjelmaa, johon kuului kahdesti viikossa intervalliharjoittelua ja kahdesti viikossa kestävyysharjoittelua, tohtori Nigam kertoo.

Ennen tutkimuksen alkua osanottajat olivat tehneet kognitiivisia, biologisia ja psykologisia testejä. Tutkijat käyttivät sitten lähi-infrapunaspektroskopiaa saadakseen selville, millaisia muutoksia aivoissa tapahtui treenin seurauksena.

– Tutkimuksen loputtua osanottajien vyötäröt olivat kaventuneet, ja muun muassa heidän kehonsa hapenkuljetuskyky oli parantunut. Samalla heidän kognitiivisten testiensä tulokset ja aivojen hapensaanti olivat kohentuneet.

Lähde Sciencedaily.com

Kuva Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja