Tällainen on Minecraft Earth – suositusta pelistä lisätyn todellisuuden mobiiliversio

Suursuosioon nousseesta Minecraft-pelistä on tulossa AR-mobiiliversio, joka toimii täydennetyssä todellisuudessa. Minecraft Earth pyrkii tuomaan tutun Minecraft-kokemuksen todelliseen maailmaan. Windows Central pääsi tutustumaan uutuuspeliin ennakkoon.

Minecraft Earth sisältää Pokémon GO:sta tutun maailman, jota pelaajat voivat älypuhelintensa kameran läpi tutkia todellisessa maailmassa ympäriinsä kävelemällä. Pokémon GO:n villien Pokémon-hahmojen tapaan Minecraft Earthissa on rakennuspalikoita ja erilaisia materiaaleja ripoteltu sinne tänne, mutta niitä voi myös louhia maasta hakuin ja vasaroin. Löydettävissä on lisäksi erilaisia seikkailuja, joista palkintoina on harvinaisempia materiaaleja ja erilaisia Minecraft-eläimiä.

Peli hyödyntää Androidin ARCore-teknologiaa ja iOS:llä vastaavasti ARKitiä, joten aivan kaikille malleille se ei liene tulossa.

Keräämillään materiaaleilla voi tietenkin rakentaa omia luomuksiaan, joissa vain mielikuvitus on rajana. Rakennelmia luodaan Build Plate -alustoille, jotka voi halutessaan kutistaa vaikkapa ruokapöydälle mahtuviksi tai suurentaa ”realistiseen” kokoonsa, jolloin niitä voi tarkastella kuljeskelemalla. Omia rakennelmiaan voi myös esitellä kavereille verkon välityksellä, jolloin niitä voi rakentaa yhdessä perinteiseen Minecraft-tyyliin.

Microsoft omistaa oikeudet Minecraft Earthinkin kehittävään Mojang-yhtiöön. Microsoft on kertonut, että täydennetyn todellisuuden pelistä on tulossa ilmainen niin Androidilla kuin iOS:lläkin, mutta mukana on luonnollisesti sisäisiä ostoja, joista ei toistaiseksi kerrottu sen tarkemmin. Tarkoituksena on ensin panostaa pelattavuuteen ja tehdä Minecraft Earthista mahdollisimman ”minecraftmainen”, mutta silti kiinnostava myös sarjaan aiemmin tutustumattomille.

Perinteisestä Minecraftista on mahdollista tuoda Earth-mobiilipeliin ainakin hahmoille kerättäviä ulkoasuja, mutta muutoin pelien välille ei näillä näkymin ole suunnitteilla laajempia yhteistyömahdollisuuksia.

Minecraft Earthia aletaan testata kesän aikana valituissa kaupungeissa ympäri maailman, pääosin Yhdysvalloissa. Alun testauksen jälkeen peli on tarkoitus julkaista maailmanlaajuisesti, mutta tarkemmista aikatauluista ei vielä kerrottu.

Lue myös:

    Uusimmat