Tällainen on juuri julkistettu OnePlus 6T McLaren – reportaasi suoraan McLarenin päämajasta

MOnePlus julkisti tänään yhdessä McLarenin kanssa uuden McLaren-erikoisversion tuoreesta OnePlus 6T -älypuhelinmallistaan. Mobiili.fi oli paikan päällä julkistustilaisuudessa F1-tallina ja urheiluautovalmistajana tunnetun McLarenin päämajassa eli McLaren Technology Centressä Englannin Wokingissa.

OnePlus 6T McLaren tulee myyntiin DNA:lla, Elisalla, Telialla, Verkkokauppa.comista ja OnePlussan omassa verkkokaupasta 18. joulukuuta. Ennakkomyynti on jo alkanut. Hintaa McLaren-erikoisversiolla on 699 euroa.

Ulkoisesti OnePlus 6T:ssä on takana alapuoliskon reunoilla vivahdus McLarenin oranssia Papaya Orange -tunnusväriä, mutta kokonaisuutena viimeistely on todella hillitty. Takapinta eroaa normaalista lasipinnan alta keskiosasta löytyvällä lähes huomaamattomalla hiilikuitukuvioinnillaan, minkä lisäksi takaa löytyy myös McLarenin logo. Uudessa Warp Charge 30 -laturissa on lisäksi papayanoranssin värinen johto OnePlussan tutun punaisen sijaan.

Ohjelmistossa OnePlus 6T McLaren -puhelimessa on myös McLarenin tyyliä ja historiaa heijastavat animoinnit.

Värityksen lisäksi McLaren-erikoisversio eroaa OnePlus 6T:n muista malleista myös teknisesti kahdella tavalla: uutuudessa on aiempaa enemmän RAM-käyttömuistia, 10 gigatavua, sekä nopeampi Warp Charge 30 -pikalataus. Tallennusmuistia puhelimessa on 256 gigatavua.

Warp Charge 30 nopeuttaa latausta

OnePlus 6T McLarenin Warp Charge 30 -pikalataus toimii 30 watin teholla, kun aiemmin OnePlussan pikalataus on toiminut 20 watin teholla.

OnePlussan uusikin pikalataus hyödyntää edelleen 5 voltin enimmäisjännitettä, mutta käytetyn virran määrää on kasvatettu 4 ampeerista 6 ampeeriin. OnePlus 6T McLarenin akku latautuu OnePlussan mukaan Warp Charge 30:lla noin 20 minuutissa tyhjästä 50 prosentin varaukseen ja 60 minuutissa täyteen.

OnePlus kertoo, että uuden puhelimessa ja laturissa olevan mikropiirin sekä virranhallinnan ansiosta OnePlus 6T McLaren ei kuumene eikä sen käyttö näin ollen myöskään hidastu ladattaessa. OnePlussan mukaan todellisessa käytössä sen lataus onkin huomattavasti useimpia kilpailijoita nopeampi.

10 gigatavua RAM-käyttömuistia ensimmäistä kertaa OnePlus-älypuhelimessa

OnePlus 6T McLaren on myös ensimmäinen OnePlus-älypuhelin 10 gigatavun RAM-käyttömuistilla. Toistaiseksi OnePlus 6T on ollut saatavilla 6 ja 8 gigatavun RAM-käyttömuistilla varustettuna. RAM-muisti on käytön aikaista muistia, johon tallennetaan esimerkiksi avoinna olevia tietoja ja sovelluksia. Suurempi RAM-muisti auttaa pitämään näitä tietoja enemmän muistissa, mikä voi nopeuttaa hieman älypuhelimen toimintaa raskaassa käytössä.

Lukuun ottamatta väritystä, suurempaa RAM-muistia ja tehokkaampaa pikalatausta, on OnePlus 6T McLaren yhtenevä muiden OnePlus 6T -mallien kanssa. OnePlus 6T uudisti suosittua keväällä esiteltyä OnePlus 6 -älypuhelinmallia hieman kookkaammalla, pienemmän loven sisältävällä 6,41 tuuman AMOLED-näytöllä, näyttöön sijoitetulla sormenjälkilukijalla sekä 12 prosenttia suuremmalla 3 700 milliampeeritunnin akulla akulla. Järjestelmäpiirinä on edelleen Qualcommin Snapdragon 845, ja myös 16 ja 20 megapikselin taka- ja 16 megapikselin etukamera pysyivät ennallaan.

On mukavaa, ettei McLaren-erikoismalli ole vain pelkästään kosmeettinen erikoisuus, vaan sisältää myös aitoja teknisiä eroja perusversioista. Parannukset tekniikassa tarjoavat vastinetta OnePlus 6T McLarenin hieman korkeammalle hinnalle.

Erityinen pakkaus: mukana McLaren-materiaalia

OnePlus 6T McLaren toimitetaan tyylikkäässä hiilikuitukuvioidussa laatikossa, joka sisältää itse puhelimen lisäksi McLareniin liittyviä materiaalia.

Itse OnePlus 6T McLaren -puhelin on sijoitettu pakkauksessa mukana toimitettavan McLarenin ja OnePlussan historiaa läpikäyvän kirjasen sisään. Puhelimeen esiasennettu McLaren AR -sovellus herättää kirjan henkiin ja esimerkiksi sivuilla esiintyviä kuvia voi sen kanssa selata.

Mukana on myös aidon hiilikuitupalasen sisältävä tyylikäs Salute to Speed -pysti sekä luonnollisesti hiilikuitukuvioitu suojakuori.

OnePlus 6T McLarenin tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • 6,41 tuuman Optic AMOLED -näyttö 19,5:9-kuvasuhteella ja 2340×1080 pikselillä, lovi yläreunassa, Gorilla Glass 6 -lasi
 • Sormenjälkilukija näytössä
 • Kaksoiskamera takana: 16 megapikselin pääkamera 1,22 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 519) ja 20 megapikselin toinen kamera 1,0 mikronin pikselikoolla (Sony IMX 376K), aukkojen koot f/1,7, optinen kuvanvakain pääkamerassa, kaksisävyinen LED-kuvausvalo
 • Videokuvaus 4K (30 / 60 fps), 1080p (30 / 60 fps) ja 720p (30 fps), hidastuskuvaus 1080p (240 fps) ja 720p (480 fps)
 • Etukamera 16 megapikseliä (Sony IMX 371) f/2,0-aukolla ja 1,0 mikronin pikselikoolla, videokuvaus 1080p (30 fps) ja 720p (30 fps)
 • Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri (jopa 2,8 GHz)
 • 10 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • 256 gigatavua tallennusmuistia (UFS 2.1), ei muistikorttipaikkaa
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 16/13, jopa 1 Gbit/s / 150 Mbit/s)
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
 • USB-C (USB 2.0) -liitäntä (ei erillistä kuulokeliitäntää)
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / valoisuuden tunnistin / läheisyyden tunnistin / Hall-tunnistin
 • 3 700 milliampeeritunnin akku OnePlus Warp Charge 30 -pikalatauksella (30 W, 5V / 6A)
 • Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio + OxygenOS

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja