Mainos

Tällainen on Floridan epäilty kouluampuja: Hiljainen mies, joka on "hulluna aseisiin" ja pani koulun palohälytykset päälle toistuvasti

1:20

Floridan epäilty kouluampuja, 19-vuotias Nikolas Cruz oli viranomaisten mukaan erotettu Parklandissa sijaitsevasta koulusta kurinpidollisista syistä.

CNN:n videolla koulun opiskelija Brandon Minoff kuvailee Cruzia hiljaiseksi ja oudoksi.

– Olimme samalla kurssilla ja teimme kerran ryhmätyötä yhdessä. Hän kertoi minulle muun muassa, kuinka hänet oli aiemmin erotettu kahdesta eri yksityiskoulusta. Hän sanoi myös tahtovansa armeijaan ja nauttivansa metsästämisestä.

Minoff sanoo, että useimmiten Cruz viihtyi omillaan eikä yrittänyt olla oma-aloitteisesti sosiaalinen.

– Tietääkseni hänelle ei ollut ystäviä. En pidä itseänikään hänen ystävänään. Yritin enimmäkseen vältellä häntä.

Pani palohälytykset päälle toistuvasti

Cruzista oli varoiteltu koulussa jo aiemmin. Koulun matematiikanopettaja Jim Gard on kertonut, että koulun hallintoihmiset olivat lähettäneet opettajille varoituksen Cruzista. Häntä pidettiin vaarallisena, koska hän pelotteli oppilaita, kertoo puolestaan koulun oppilas Chad Williams. Hänen mukaansa Cruz pani koulun palohälytykset päälle toistuvasti.

Williamsin mukaan Cruz oli myös "hulluna aseisiin" ja hänellä oli aseista kertovia julkaisuja sosiaalisessa mediassa. Poliisi tutkii parhaillaan tarkemmin Cruzin toimintaa internetissä ja kuvailee sitä jo tässä vaiheessa hyvin häiriytyneeksi. 

Myös Cruzin perhetaustasta on saatu tietoja. Cruzin adoptioäiti kuoli viime marraskuussa. Hänen adoptioisänsä puolestaan oli menehtynyt jo vuosia sitten. Cruz muutti marraskuussa tuttavaperheensä luo, kertoo perheen lakimies Jim Lewis. Hänen mukaansa perhe on järkyttynyt ammuskelusta.

Ammuskelussa, josta Cruzia epäillään, kuoli 17 ihmistä. Floridalaissenaattori Bill Nelsonin mukaan ammuskelijalla oli kaasunaamari päässään, kun hän tuli entiseen kouluunsa aseen kanssa. Viranomaisten mukaan ase oli puoliautomaattinen AR-15. Lisäksi hänellä oli savupommeja.

Ammuskelija pani palohälyttimen päälle, jolloin oppilaat ja opettajat siirtyivät luokkahuoneista käytäville. Tuolloin ammuskelu alkoi tuhoisin seurauksin. 

Cruz saatiin kiinni koulun alueen ulkopuolelta, ja hän on poliisin hallussa. Ammuskelun syytä ei vielä tiedetä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.