Floridan ammuskelun aikana koulun ulkopuolella odotellut poliisi erosi – "Hänen olisi pitänyt mennä sisään ja tappaa tappaja"

Floridan kouluampumista ulkona seurannut poliisi erosi 3:02

Floridan kouluammuskelussa työnsä tekemättä jättänyt apulaisseriffi on virallisesti eronnut, kertoo muun muassa CNN.

Apulaisseriffi oli ainoa aseistautunut poliisimies paikalla, mutta saapuessaan koululle tämä ei suinkaan mennyt sisälle kouluun, vaan jäi ulkopuolelle odottelemaan. Miestä oli aiemmin esitetty kahdesti vuoden apulaisseriffiksi.

Broward Countryn seriffi Scott Israel kertoi toimittajille, että hän on nähnyt miehen toiminnan valvontakameroilta. Mies odotteli rakennuksen ulkopuolella neljä minuuttia, samalla kun koulun sisältä kuului ammuskelun ääniä.

– Näin apulaisseriffin saapuvan… ja hän ei koskaan mennyt sisään, Israel kertoo.

Kysyttäessä miten poliisin olisi pitänyt toimia seriffi oli vähäsanainen ja selkeä.

– Mennä sisään. Ottaa kontakti tappajaan. Tappaa tappaja, hän totesi.

Seriffi Israel kuvaili tunnelmiaan järkyttyneiksi.

– Voin huonosti. Tälle ei ole sanoja. Nämä perheet menettivät lapsensa. Menetimme valmentajia. Olen ollut hautajaisissa. Se on… Tälle ei ole sanoja, hän kuvaili.

Aseistettu vartija seisoi koulun ulkopuolella ampujan riehuessa Floridassa 0:50

Vihjeisiin reagoimista selvitetään

Apulaisseriffin eron jälkeen tutkinnassa on kahden hänen kollegansa tutkinta.

Sen aikana on tarkoitus selvittää, miten kouluammuskelijasta tehtyjä vinkkejä ja varoituksia oli käsitelty. Viranomaiset ovat saaneet pojasta ja tämän perheestä 23 yhteydenottoa. Aikaisin vihje on vuodesta 2008, jolloin tappaja oli vain yhdeksänvuotias.

Pojan kerrotaan kaksi vuotta sitten poseeranneen Instagramissa aseen kanssa, uhaten ammuskelevansa koulussa. Lukuisissa muissa yhteydenotoissa tämän kerrottiin muun muassa suunnitelleen aseen kätkemistä takapihalle, ja eräs ilmoittaja epäili aseita keränneen pojan olevan mahdollisesti tuleva koulusurmaaja.

Lue myös:

    Uusimmat