Kaliforniassa ruokafestivaaleilla ammuskellut 19-vuotias oli naapurin mukaan mukava nuori – koulun työntekijän mielestä taas häirikkö

Kaliforniassa Gilroyn ruokafestivaaleilla sunnuntaina ammuskellut Santino William Legan vaikutti CNN:n silminnäkijän mukaan tavalliselta, eikä hän näyttänyt vihaiselta tulittaessaan väkijoukkoa rynnäkkökiväärillä.

Silminnäkijä kuvaili 19-vuotiasta ampujaa valkoihoiseksi ja alle 180 senttimetrin mittaiseksi. Hänellä oli yllään armeijavaatteet, lippis ja aurinkolasit sekä mukanaan rynnäkkökivääri.

Leganin ilmettä oli vaikea tulkita, mutta silminnäkijästä vaikutti, että Legan tiesi mitä oli tekemässä.

Tin Man -niminen yhtye oli soittamassa festivaalilla ammuskelun tapahtuessa. Yhtyeen jäsenet kertoivat, että ampujalla oli vihreä paita ja kaulassa harmaa bandana. Hän ampui sivulta sivulle, luoden sekasortoa.

Kolme poliisia ampui Legania minuutin päästä tappaen tämän.

Ampujasta kootut tiedot ovat ristiriitaisia

Leganin naapuri kuvaili 19-vuotiasta ja hänen perhettään mukavanoloisiksi ihmisiksi. Vaikkei hän tuntenutkaan poikaa kunnolla, hän oli yllättynyt uutisesta.

Naapuri oli nähnyt Leganin usein pihalla pelaamassa veljiensä kanssa koripalloa tai oleilemassa, tervehtinyt näitä usein ja pitänyt mukavina nuorina.

Entisten luokkatoverien mielestä hän ei erottunut joukosta, mutta Gilroy High Schoolin työntekijä kuvaili häntä häiriköksi, jota oli vaikea pitää kurissa silloin, kun hän tuli tunneille.

Leganilla oli toistuvia poissaoloja. Työntekijän mukaan hän kyseenalaisti auktoriteettejä ja halusi tehdä asiat omalla tavallaan.

Ampujan sosiaalisen median tilien perusteella hänellä oli rasistisia mielipiteitä.

Legan osti laillisesti käyttämänsä aseen heinäkuun yhdeksäs päivä Nevadassa. Hän on alun perin kotoisin Gilroysta, mutta poliisin mukaan hän on asunut perheensä kanssa Nevadan osavaltiossa.

Toistaiseksi ei tiedetä, kuinka pitkään hän oli oleillut Kaliforniassa. Poliisi on tehnyt kotietsintöjä asuntoon Nevadassa sekä Leganin isän kotiin Gilroyssa. Myös hänen käyttämänsä auto on tutkittu.

Päiviä aiemmin Leganin nimellä perustetulla Instagram-tilillä julkaistiin kaksi viestiä vain hieman ennen hyökkäystä.

Toisessa julkaisussa ampuja kutsui ihmisiä festivaaleille ostamaan "ylihintaista p*skaa", toisessa viestissä ampuja viittasi valkoista ylivaltaa julistavaan kirjaan.

Legan muutti asuntoon Walker Laken kylässä Nevadassa huhtikuussa. Hän maksoi yhden kuun vuokran, mutta muutti pois keskellä yötä muutamaa yötä myöhemmin.

Vuokranantajan mukaan asunnon sijainti ei ollut nuorelle mieleinen, sillä internet ei toiminut kunnolla, eikä lähellä ollut baareja tai ravintoloita.

Lue myös:

    Uusimmat