Mainos

Tällainen mies on Jokereiden rahoituksen taustalla oleva urheiluhullu Vladimir Potanin: Venäjän rikkaimpia ihmisiä, pelaa jääkiekkoa Putinin kanssa

5:27
Pääkuvan videolla Jari Kurri kommentoi Jokerien omistajista.

Jääkiekon KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit tiedotti eilen maanantaina, että Norilsk Nickel Harjavalta Oy on heidän suurin yhteistyökumppani. Yhtiö on taustoiltaan venäläisomisteinen ja johtoportaan yläpäässä ylimmällä korokkeella istuu Vladimir Potanin. 

Potanin, 58, on syntyjään venäjänjuutalainen. Hän on ollut kahdesti naimissa ja hänellä on viisi lasta.

Potanin rikastui 1990-luvulla ja hän kuuluu Venäjän rikkaimpiin henkilöihin.

Hänen varallisuutensa kasvaa koko ajan ja hän on rikastunut pääosin nikkeliteollisuudella. Potanin on Norilsk Nickelin pääjohtaja, joka on maailman suurin jalostetun nikkelin tuottaja. Norilsk Nickel Harjavalta on tämän konsernin tytäryhtiö.

Potanin kuuluu myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin ja pelaa tämän kanssa usein yhdessä jääkiekkoa. Hän ei kuitenkaan kuulu millekään pakotelistalle maailmassa.

Potanin on sanottu olevan urheiluhullu ja hän pelaakin jääkiekkoa vähintään kaksi kertaa viikossa. Hän omistaa myös oman jääkiekkokaukalon.

Potanin rakensi Sotshin olympialaisia varten muun muassa talviurheilukeskuksen ja on luvannut lahjoittavansa suurimman osan varoistaan hyväntekeväisyyteen.

Potanin nousi vuonna 1996 Venäjän ensimmäiseksi varapääministeriksi. Hän oli jo tuolloin varakas. Hän on koulutukseltaan kandidaatti ja valmistui Moskovan valtiollisesta yliopistosta liiketalouslinjalta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja