Tällainen makuuhuone tuo hyvän unen – lue ihanat vinkit!

Hyvä uni syntyy monista tekijöistä, eikä vähiten makuuhuoneestasi – hieman tavallista viileämpi huoneilma, pimennetty huone ja raikkaat petivaatteet tekevät nukkumisympäristöstäsi ihanteellisen.

Parhaat unet syntyvät puhtaassa ja raikkaassa makuuhuoneessa. Sekainen peti, sotkuinen huone ja likaiset pinnat eivät houkuttele ja voivat hankaloittaa unensaantia sekä vaikuttaa sen laatuun.

Puhdas peti

Milloin viimeksi pesit tyynysi tai vaihdoit sen uuteen? Myös sänkyä on huollettava säännöllisesti: Peitto ja tyyny tulee pestä pesukoneessa muutaman kuukauden välein ja patja on tuuletettava sekä imuroitava.

Vanha ja kulunut tyyny vaikuttaa uneen, kuten epämukava patjakin. Pidä huoli, että sängyssäsi on mukava olla – on turhaa hankaloittaa yötä niskakivuilla ja puutuneilla jäsenillä.

Pois turha tavara!

Onko makuuhuoneesi täynnä kirjoja, lehtiä ja purnukoita? Pyri poistamaan turhat tavarat kaappeihin piiloon, jotta nukkumisympäristösi on mahdollisimman seesteinen. Usko tai älä, se rauhoittaa ja auttaa sinua nukahtamaan.

Ylellistä ja pehmeää

Panosta tekstiileihin: Mitä lähempänä jokin on ihoasi, sen tärkeämpää sen laatu on. Puhtaat ja pehmeät lakanat ovat tärkeä osa nukkumismukavuutta.

Muista myös muuten hemmotella itseäsi pienillä asioilla: Laita sängyn viereen pehmeä matto, jolle on mukavaa astua vastaheränneenä. Pimentävät verhot voivat olla tarpeettomat näin talvella, mutta kesäaikaan ne vaikuttavat huomattavasti uneesi.

Vältä turhia valonlähteitä

Tiesitkö, että kännykkään syttyvä valo voi herättää sinut unestasi? Laita pois puhelimet, tietokoneet ja muut elektroniset laitteet sänkysi läheltä.

Myös pimennysverhojen hankkiminen voi olla hyvä idea etenkin kaupungissa, jossa autojen valot ja katuvalot voivat häiritä unta. Muutaman kuukauden päästä huoneita halutaan pimentää jo maallakin, kun yöt ovat valoisia.

Raikas ja puhdas sisäilma

Tuuleta huone pikaisesti ennen nukkumaanmenoa ja laske huoneen lämpötilaa hieman. Viileässä nukahtaminen onnistuu helpommin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat