Ruotsin etsityimmän rikollisen nappasi "tavallinen poliisipartio", joka oli vaanimassa rattijuoppoja – näin Jani Kellokummun kiinniotto eteni

Ruotsin yksi etsityimmistä miehistä jäi kiinni Suomessa 1:17
KRP julkaisi aikaisemmin vankilaa pakoilevien listan yhdessä Ruotsin ja Tanskan poliisien kanssa.

Hämeen poliisi otti eilen kiinni yhden Pohjoismaiden etsityimmän rikollisen Jani Kellokummun. Kiinnioton takana oli tavallinen poliisipartio.

– Takaa-ajo kesti kolme kilometriä ja päättyi pienemmälle tielle, joka ei johtanut mihinkään. Sieltä henkilö jäi niin sanotusti poliisin haaviin, kertoo Hämeen poliisin tilannekesekuksen vanhemman konstaapelin Toni Janhunen MTV Uutisille.

Janhusen mukaan kyseessä oli pienimuotoinen takaa-ajo. Kiinniottoon ryhdyttiin, kun selvisi, että henkilö on etsintäkuulutettu. Mediassa on aikaisemmin kuvailtu takaa-ajoa hurjaksi. 

Operaation suoritti tavallinen poliisi

Janhunen kertoo, että kiinnioton suoritti tavallinen liikennepoliisin partio, joka oli suorittamassa rattijuopumusvalvontaa. Poliisilla on ollut käynnissä niin sanottu rattijuopumusvalvontamaratoni

– Pysäytysvalot oli laitettu päälle, jonka jälkeen epäilty ajoi kolme kilometria karkuun, Janhunen kertoo. 

– Kyseessä oli ihan tavallinen poliisipartio, joka suoritti normaalia poliisitoimintaa, kertoo Janhunen.

Janhusen mukaan Kellokumpu ei vastustellut pidätystä.

Kellokumpua epäillään myös kesällä 2016 Haaparannalla tapahtuneesta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Tapauksen poliisitutkinta on edelleen kesken.

Lue myös:

    Uusimmat