Tällä Italian saarella lomailija saa rahansa takaisin, jos sataa – mutta vain tämän kuun ajan!

Vaikuttaako turvallisuus matkakohteen valintaan? 9:00
Vaikuttaako turvallisuus matkakohteen valintaan?

Italian Toscanassa on suosittu turistikohde, jossa rahansa saa takaisin, jos sade yllättää kesken loman, kertoo matkailusivusto Lonely Planet

Eikö olisikin mukavaa, jos pitkään odotettu lomaviikko olisi aurinkoinen? Tai, jos pilvinen ja sateinen sää pilaa suunnitellun rantapäivän, eikö olisikin kohtuullista saada rahansa takaisin?

Tällainen skenaario on mahdollista Italian Elba-saarella, joka on Sisilian ja Sardinian jälkeen Italian kolmanneksi suurin saari.

Nyt saarella on pantu aluille Elba No Rain -aloite. Tämän kuun ajan matkustaja saa maksamansa rahat takaisin, jos päivän aikana sataa vettä kauemmin kuin kaksi tuntia aamukymmenen ja iltakahdeksan välisenä aikana.

Kulinaristin paratiisi vaihtelevasta säästä huolimatta

Moni hotelli ja hostelli on lähtenyt mukaan kampanjaan ilmeisesti siksi, että Italiassa on tänä keväänä ollut tavallista huonompi sää. Elban ilmasto on hyvin erilainen kuin muualla Italiassa.

Saaren sää vaihtelee hyvin nopeasti ja sitä on siksi vaikeaa ennustaa. Erikoisen sään lisäksi saarella on muutakin nähtävää kuin upeat hiekkarannat.

Matkusteluun erikoistunut Kerran Elämässä -sivusto kehuu saarta laiskottelijan paratiisiksi, jossa on kapeita vuoristopolkuja, upeita maisemia, viinitarhoja ja maistuvaa ruokaa.

Lonely Planet -sivuston mukaan kyseinen saari on suosittu turistikohde – onhan saarella hiekkarantaa silmänkantamattomiin ja sillä on pitkä ja mielenkiintoinen historiansa. Se tunnetaan muun muassa paikkana, jonne Napoleon karkotettiin 1800-luvun alkupuoliskolla.

Saaren turistisesonki on pahimmillaan loppukesästä, joten myös siksi toukokuu saattaakin olla turistiystävällisempi vaihtoehto – etenkin meille ujoille suomalaisille!

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat