Talebanin ja EU:n edustajat tapaavat Dohassa

2:26
Katso myös: "Pelkäsin, että talebanit leikkaavat pääni irti" – MTV Uutiset Live vieraili afganistanilaisten pakolaisleirillä Pakistanissa

Afganistanissa valtaa pitävien talebanien delegaatio tapaa EU:n virkailijoita Qatarin pääkaupungissa Dohassa huomenna tiistaina.

Asiasta ilmoitti talebanien ulkoasioista vastaava Amir Khan Muttaqi maanantaina.

Viikonvaihteessa Talebanilla ja Yhdysvalloilla oli ensimmäinen tapaaminen kasvotusten sitten Yhdysvaltain joukkojen vetäytymisen Afganistanista.

Tapaaminen ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että Yhdysvallat tunnustaisi Taleban-hallinnon.

–  Talebanin täytyy ansaita laillinen asema omilla teoillaan, ulkoministeriön edustaja sanoi.

Muttaqin mukaan Talebanin edustajat ovat tavanneet myös Saksan hallituksen virkamiehiä sekä brittiläisen parlamentin jäsenen.

Afganistanin talous horjuu luhistumisen partaalla, koska ulkomainen apu on keskeytetty. Lisäksi ruuan hinta on nousussa ja työttömyys kasvussa.

Talebanin yrityksiä vahvistaa valtaansa heikentävät Isisin Afganistanin-haaran eli niin sanotun Isis-K:n hyökkäykset. Isis-K sanoo tehneensä perjantaina iskun shiialaiseen moskeijaan Kunduzissa. Iskussa kuoli yli 60 ihmistä.

Katso alta olevasta artikkelista MTV Uutisten erikoislähetys, jossa vieraana oli Kabulista palannut MTV:n toimittaja Niko Nurminen.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja