Mainos

Taksiliiton tutkimus: Uber-kuskeilla rikostuomioita – nimikkeinä jopa ryöstö ja rahanpesu

Osalla uber-kuljettajilla on taustallaan tuomio vakavastakin rikoksesta, selviää Suomen Taksiliiton teettämästä tutkimuksesta pääkaupunkiseudun uber-kuljettajista. Valtaosa myös tiesi syyllistyvänsä Suomessa laittomaan toimintaan.

Tutkimus teetettiin Gothia Protection Group Oy:llä, joka ajoi 111 Uber-kuljetusta heinä-elokuussa 2016. Näissä ajoissa kohdattiin 90 kuljettajaa, joista 83 henkilöllisyys pystyttiin todentamaan.

Kuljettajista 19 henkilöllä, eli lähes joka neljännellä oli Suomessa langetettu rikostuomio. Nimikkeinä oli niinkin vakavia rikoksia kuin ryöstö, pahoinpitely ja rahanpesu.

Vastaavan tuomion saanut ei Suomessa saisi taksiyrittäjän tai -kuljettajan lupaa. Osa käytetyistä ajoneuvoista oli myös ajokiellossa maksamattomien verojen tai katsastamattomuuden vuoksi.

– Asiasta olisi kerrottu jo aikaisemmin, mutta tulokset yllättivät meidätkin ja olemme tarkastaneet tietoja edelleen. Huhuja liikkuu juuri nyt paljon, mutta näin laajaa rikoksista tuomittujen joukkoa en olisi uskonut olevan liikenteessä edes uber-kuskeina, Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen toteaa tiedotteessa.

– Saamamme tulokset osoittavat huolemme aiheelliseksi. Haluamme kertoa asiasta, koska mielestämme on tärkeää käydä keskustelua siitä, millä säännöillä pelataan.

Samankaltainen tutkimus toteutettiin Taksiliiton mukaan myös Ruotsissa keväällä 2016, hyvin samansuuntaisin tuloksin.

Taksiliitto toteaa markkinaehtoisen taksiliikenteen olevan vaihtoehto, mutta se vastustaa laittomaksi luokiteltua Uber-palvelua.

MTV Uutiset ei illalla tavoittanut Uberin edustajaa kommentoimaan asiaa.

Juttua päivitetty kello 23:28. Jutussa mainittiin virheellisesti, että Taksiliitto vastustaisi taksialan avaamista kilpailulle. Taksiliitto toteaa kuitenkin markkinaehtoisen taksiliikenteen olevan vaihtoehto.

Uber on puhuttanut runsaasti viime aikoina, liittyen niin toiminnan laillisuuteen kuin suunnitelmiin taksiliikenteen vapauttamisesta.

8:13


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.