Mainos

Kovat otteet käyttöön: Taksiliitto käräytti sata Uber-kuskia poliisille

Taksiliitto palkkasi turvallisuusalan yhtiön selvittämään kyytipalvelu Uberin kuljettajien henkilöllisyyksiä ja taustoja. Liitto luovutti kaikki kerätyt tiedot poliisille.

Uberin toimintaa vahvasti vastustava Taksiliitto selvitti turvallisuusalla toimivan yrityksen avulla noin sadan kuljettajan henkilöllisyyden ja taustatiedot. Tiedot luovutettiin poliisille loppukesästä.

Uberin Pohjoismaiden edustajan Oliver Carràn mukaan Taksiliitto jahtaa kuljettajia kyseenalaisin keinoin. Carrà kertoi Ylelle, että Uber on valmis selvittämään ongelmakohdat, jos Taksiliitto kertoo niistä heille tarkemmin. Liitto toimitti kyytipalvelulle vain selvityksen pääkohdat.

Poliisin mukaan Taksiliiton toimittama paketti ei sellaisenaan vielä riitä todisteeksi luvattoman taksiliikenteen harjoittamisesta. Poliisin on suoritettava jokaisen kuljettajan kohdalla normaali esitutkinta.

– Poliisinhan pitää hankkia näyttö, että kyse on ollut ammattimaisesta taksiliikenteen harjoittamisesta. Epäillyllä on oikeus olla edesauttamatta tutkintaa, joten käytännössä poliisi on joutunut tilaamaan pankeilta tilitietoja, joista on poimittu ja laskettu yhteen Uberin maksamat palkkiot, rikoskomisario Pekka Seppälä kertoi Ylen haastattelussa.

Poliisi on ryhtynyt kuulustelemaan kuljettajia, joiden tiedot se vastaanotti. Kuulustelut jatkuvat kevääseen.

Uber kertoo tarkastavansa kuljettajiensa taustat ja rikosrekisterin, mutta näin ei tilatun selvityksen mukaan ole. Kuljettajina toimii henkilöitä, joilla on taustallaan vakaviakiakin rikoksia, kuten ryöstöjä ja huumausainerikoksia.

Myös Ruotsissa on tehty vastaavanlainen selvitys. Taksiliiton mukaan tulokset olivat samankaltaisia.

***

0:45

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.