Takatalvi yllätti nuoret jalkapalloilijat – ottelu oli pakko keskeyttää, kun pallo ja rajaviivat peittyivät lumeen: "Kun palloakaan ei nähty, päätettiin pistää pillit pussiin"

Sakea lumipyry keskeytti junioreiden jalkapallo-ottelun Kolarissa 0:31
Katso videolta, miten sade pisti pelille lopun. Video: Tuomas Kaarna ja Johanna Pasma

Kolarin Kontion 04-pojat saivat tuta, että jalkapallo on pohjoisessa olosuhteiltaan toinen laji kuin esimerkiksi aurinkoisessa Brasiliassa. Harjoitusottelun katkaisi näet toukokuinen lumimyrsky.

Joukkue oli pelaamassa Ruotsissa Pajala IF -joukkuetta vastaan, ja pelin alkaessa keli oli vielä hyvä. Sää kuitenkin muuttui lumisateeksi, kun ottelua oli pelattu 20 minuuttia. Lopulta hiutaleiden tulo muuttui varsinaiseksi lumimyrskyksi.

– Jakelin hanskoja kentän laidalta, kertoo joukkueen valmentaja ja seuran toiminnan vastaava Tony Tolonen MTV Uutisille.

Hän kuvailee näkymää pelikentällä hauskannäköiseksi, mutta totesi, että peli oli pakko päättää lyhyeen.

– Lumessa kahlattiin ja liukasteltiin, mutta ei se jalkapalloa ole, hän sanoo.

"Tuomarit olivat helisemässä"

Yhteistyössä tuomarin ja vastustajan valmentajan välillä sovittiin, että peliä pyritään pelaamaan 40 minuuttia.

– Tuomarit olivat helisemässä, kun sivurajat ja rangaistusalueviivat katosivat. Kun palloakaan ei nähty, niin päätettiin, että pistetään pillit pussiin.

Voitto tuli silti kotiin, sillä joukkue voitti ruotsalaisen kilpakumppaninsa 1–0.

Suihku kelpasi lumipallon jälkeen

Tolonen on valmentanut jalkapalloa noin 15 vuotta. Tänä aikana lumisateita on kohdattu, mutta vastaavaa myräkkää ei silti ole aiemmin tullut kesken pelin vastaan. Hän toteaa, että pohjoisessa pitää varautua kaikkeen.

Pelaajien tunteita kauden ensimmäisen täyden kentän ottelussa nähty tilanne jakoi. Osa naureskeli, kun ei pysynyt pystyssä, toiset olivat kylmissään ja harmissaankin.

Pääasiassa kaikki pelaajat kuitenkin pitivät Tolosen mukaan tapahtunutta ihan hauskana juttuna, ja tärkeintä oli päästä pelaamaan.

– Lämmin suihku kelpasi, Tolonen päättää voitokkaiden pelaajien tunnot.