Huuhkajissa ihmeteltiin tylyä linjausta Belgia-ottelussa – pelaajat antoivat erotuomarille palautetta: "Kyllä se tuntuu oudolta"

3:35
Tulosruudun raportti: Huuhkajat taipui Belgialle 0-2 EM-jalkapallon lohkopäätöksessä – näin Markku Kanerva kommentoi.

Pietarin helle oli maanantai-iltana armoton Krestovski-stadionilla vielä iltakymmeneltä, kun Suomen ja Belgian välinen ottelu alkoi. Lämpötila oli 29 astetta, eikä ilma liikkunut liki suljetulla areenalla juuri lainkaan.

Helteisistä oloista huolimatta ottelun saksalainen erotuomari Felix Brych ei päästänyt pelaajia juomatauolle, niin kuin usein tietyn hellerajan ylittävissä otteluissa on tapana. Toki joukkueet pitivät omaehtoisesti pienen tauon runsaan puolen tunnin pelin jälkeen, mutta virallisia viilennystaukoja ei ottelussa ollut.

Suomen puolustuslinjassa hikoillut toppari Joona Toivio ihmetteli asiaa.

– Kysyttiin sitä tuomarilta, ja hän oli saanut ohjeet, että pitäisi olla 32 astetta lämmintä, se 29 astetta ei ihan riitä näköjään. Mun mielestä vähän outoa, ja me sanottiinkin, että me ollaan suomalaisia, ei me olla totuttu pelaamaan tällaisilla keleillä, Toivio hymähteli.

Myös päävalmentaja Markku Kanerva hämmästeli Uefan ratkaisua olla myöntämättä taukoja.

– Oli helteiset olot, ja ihmettelen vain, miksi "cooling breakeja" ei ollut. Huiteli lähellä 30 astetta. Sama se on toki molemmille joukkueille, Kanerva myönsi.

Helle kohteli Suomea kenties rankemmin kuin Belgiaa, joka piti ottelussa enemmän palloa. Energiaa vienyt puolustustyöskentely vei mehut Huuhkajilta, mikä näkyi muun muassa hyökkäyksiin lähdöissä.

Kanerva joutui tekemään useita vaihtoja toisella puoliajalla, kun pelaajilla alkoi piiputtaa. Tim Sparv kutsuttiin penkille jo 58. minuutilla. Hyökkääjä Joel Pohjanpalo ja Jere Uronen seurasivat 12 minuuttia myöhemmin.

– Mietittiin jo etukäteen, kenellä homma alkaa piiputtaa. Timin tausta tiedettiin ja sääli vaan, että Jere Urosella alkoi pohkeet krampata. Kärkimiehetkin jouduttiin ottamaan vaihtoon aiemmin kuin suunniteltiin, Kanerva selvitti.

Toivion mukaan 0–2-tappio niskassaan kentältä poistuneet suomalaispelaajat antoivat ottelussa kaikkensa.

– Energiatasot ovat aika nollissa, kaikki mehut puristettiin irti, mitä kropasta löytyi. Aika lämpöinen oli pelata, ja hiki virtasi aika hyvin, Toivio kuvaili.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja