Takapuoleen potkaistiin rautaviila, puolustuskyvytöntä uhria potkittiin ja kuvia laitettiin someen – kaksi sai vankeutta

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi kaksi miestä vankeuteen jutussa, jossa kolmannen miehen peräsuoleen tungettiin rautaviila ja puolustuskyvytöntä uhria potkittiin ja lyötiin. Oikeus ei kuitenkaan katsonut miesten syyllistyneen tapon yritykseen, kuten syyttäjä esitti.

Oikeus tuomitsi Ville Olavi Haaviston, 30, muun muassa pahoinpitelystä ja törkeästä pahoinpitelystä kahden vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen. Tuomion mukaan hän aiheutti uhrille puukolla haavan kylkeen sekä löi ja potki kaatunutta uhria. Puukon käyttöä edelsi uhrin oma aggressiivinen käytös.

Levitti uhrista kuvia sosiaaliseen mediaan

Myöhemmin samana tammikuun päivänä 23-vuotias mies löi uhria sekä laittoi tajuttoman tai sammuneen uhrin peräaukkoon rautaviilan. Haavisto potkaisi viilan syvemmälle.

23-vuotias myös levitti uhrista ottamiaan kuvia sosiaaliseen mediaan. Hän sai muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä vuoden ja neljä kuukautta vankeutta.

Puukkoa asunnossa heilutellut uhri tuomittiin muun muassa pahoinpitelyjen yrityksestä 30 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Syyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

Lue myös:

    Uusimmat