Taitoluisteluliitto, HSK ja Mirjami Penttinen pääsivät yllättäen sopuun – oikeusturvalautakuntaan tehty valitus perutaan

Taitoluisteluliitto ja helsinkiläinen luisteluseura HSK ovat päässeet sopuun valmentaja Mirjami Penttisen tapauksessa.

Maanantaina solmitun sopimuksen myötä Penttinen ja niin ikään Team Uniquen valmennusryhmään kuuluva Lilli Helpi vetävät pois Urheilun oikeusturvalautakuntaan tekemänsä valituksen liiton kurinpitolautakunnan aiemmin tekemästä ratkaisusta. 

Penttisen on kerrottu nöyryyttäneen valmennettaviaan muun muassa epäasiallisella kielenkäytöllä. Hän kärsii kurinpitolautakunnan asettamaa vuoden kilpailukieltoa, joka estää häneltä valmennustoiminnan liiton alaisissa kilpailuissa 17.1.2021 saakka. Helpi sai samassa yhteydessä vartoituksen, sillä kurinpitolautakunnan mukaan hänen olisi pitänyt puuttua Penttisen käytökseen.

– Pyydän luistelijoilta sydämestäni anteeksi toimintatapojani, jotka ovat aiheuttaneet henkistä kipua tai ahdistusta. Valmentaminen on intohimoni, ja haluan edelleen kehittyä siinä. Olen sitoutunut tekemään kaikkeni luistelijoiden hyvinvoinnin eteen, Penttinen sanoo liiton tiedotteessa.

Tuoreessa sopimuksessa on sovittu muun muassa henkilökohtaisesta työnohjauksesta ja muista erilaisista keinoista, joilla pyritään varmistamaan paitsi lasten ja nuorten luisteluharrastuksen turvallisuus myös se, että HSK:ssa noudatetaan eettisiä sääntöjä.

Ilta-Sanomien mukaan Penttinen saa jatkaa valmennustyötä, eikä liitto vastusta sitä. Lehden mukaan liitto ei jatka prosessiaan HSK:n erottamiseksi jäsenyydestään, ja HSK taas vetää pois Helsingin käräjäoikeuteen erottamisen estämiseksi jättämänsä kanteen.

Lue myös:

    Uusimmat