HSK pyysi vääryyttä kokeneilta luistelijoilta anteeksi – pyrkii sovintoratkaisuun

Kohuttu luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen palaa valmennustehtäviin – seuran puheenjohtaja Mikael Nyberg kommentoi päätöstä:"Seitsemän viikon työvelvoitteen poisto oli riittävä seuraamus" 12:56
HSK:n puheenjohtaja Mikael Nyberg kommentoi Mirjami Penttisen työvelvoitteiden palauttamispäätöstä.

Taitoluisteluseura HSK pyrkii sovintoratkaisuun Suomen taitoluisteluliiton kanssa valmentaja-asiassa, joka on hiertänyt liiton ja seuran välejä talven ajan.

Liiton kurinpitolautakunta langetti muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttiselle tammikuussa vuoden kilpailukiellon asiattoman käytöksen takia. Liiton mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä toistuvasti valmennettaviaan kohtaan epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä. Penttinen on valittanut tuomiostaan Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Helsingfors Skridskoklubbin eli Helsingin Luistinklubin (HSK) uusi hallitus kertoi 9. maaliskuuta tiedotteessaan, että seitsemän viikkoa hyllytettynä ollut Penttinen palaa valmennustyöhön vaiheittain.Taitoluisteluliitto lähetti HSK:lle selvityspyynnön asiasta ja kuuli lauantaina seuran johtoa.

Taitoluisteluliitto jätti asian kuitenkin kokouksessan pöydälle, sillä HSK oli tehnyt tällä viikolla käräjäoikeudelle niin sanotun turvaamistoimihakemuksen. Sen seurauksena käräjäoikeus väliaikaisesti kielsi Taitoluisteluliittoa tekemästä mahdollista päätöstä erottaa HSK jäsenyydestään.

– Olen pahoillani, että asian käsittely pitkittyy. Teemme asiassa kaiken voitavamme, Taitoluisteluliiton hallituksen puheenjohtaja Laura Raitio sanoi lauantai-iltana STT:lle puhelimitse.

HSK julkaisi asiasta sunnuntaina tiedotteen. Sen mukaan neuvottelut jatkuvat edelleen, ja tavoitteena on löytää sovintoratkaisu mahdollisimman pian.

HSK on ilmoittanut laativansa muun muassa käsikirjan, jolla se pyrkii lisäämään läpinäkyvyyttä ja avoimuutta toiminnassaan.

– HSK:n hallitus pyytää anteeksi niiltä luistelijoilta, jotka ovat kokeneet valmennuksen epäasiallisena, HSK:n hallituksen puheenjohtaja Mikael Nyberg totesi tiedotteessa.


Lue myös:

    Uusimmat