Taistelulajien legenda Bruce Leen kuolemasta uusi teoria – joi liikaa vettä

Bruce Lee kuoli yllättäen vuonna 1973. Nyt hänen kuolinsyystään on saatu uutta tietoa. 

Taistelulajien legenda Bruce Leen yllättävästä kuolemasta on saatu uutta tietoa.

Vanity Fairin mukaan Lee kuoli liialliseen veden juontiin. Lehden tiedot nojaavat munuaissairauksiin erikoistuneeseen tiedelehti Clinical Kidney Journaliin, joka on julkaissut aiheesta artikkelin.

Lehden mukaan syy vain 32-vuotiaana kuolleen Leen kuolemaan oli natriumin pieni määrä veressä, joka johti munuaisten toimintahäiriöön.

– Johtopäätöksenä voimme olettaa, etteivät Bruce Leen munuaiset pystyneet muuntamaan hänen kehoonsa kerääntynyttä ylimääräistä vettä, tutkimuksen laatinut työryhmä kirjoittaa raportissa.

Tähden on pitkään uskottu kuoleen aivoödeemaan, jonka tutkijat uskovat yhä pitävän paikkaansa. Kyseisessä tilassa aivoihin kertyy liikaa nestettä, joka tutkijoiden mukaan johtui nimenomaan munuaisten pettämisestä.

– (Munuaisten toimintahäiriö) voi johtaa aivojen turvotukseen ja kuolemaan muutamassa tunnissa, jos liiallinen vesi ei muunnu tarpeeksi ajoissa virtsaksi, tutkimuksessa sanotaan.

Tuore teoria saa tukea Leen tiedetyistä elintavoista. Hän poltti muun muassa kannabista, joka lisää janon tunnetta. Lisäksi hänen uskotaan käyttäneen lääkkeitä, jotka johtivat munuaisten pettämiseen.

Kuolinsyyn pitäessä mahdollisesti paikkaansa myös Leen klassinen lausahdus saa uuden merkityksen.

– Ole kuin vesi, ystäväni, Lee lausui viitaten siihen, että liikkeen tulisi olla sulavaa kuin kirkkaana valuva virta.

Kuolemasta on myös ollut liikkeellä teorioita, joiden mukaan Lee joutui jengiväkivallan uhriksi tai että hän olisi saanut sydänkohtauksen.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja