Mainos

Taistelut Damaskoksen liepeillä Syyriassa jatkuvat turvallisuusneuvoston toiveista huolimatta – Iran: Tulitauko ei koske terroristeja

YK:n turvallisuusneuvosto vaati eilen Syyriaan välitöntä kuukauden mittaista tulitaukoa humanitaarisen avun perillesaamiseksi. Turvallisuusneuvosto hyväksyi päätöslauselman yksimielisesti, kun myös Syyrian liittolainen Venäjä kannatti sitä.

Nyt Syyrian keskushallinnon merkittävä tukija Iran on ilmoittanut, että tulitaukoa noudatetaan muualla Syyriassa mutta ei Itä-Ghoutassa, jota on pommitettu raskaasti viikon ajan. Tulitaukoa vaadittiin juuri Itä-Ghoutan tilanteen vuoksi.

Yli sata lasta kuollut pommituksissa

Kuolonuhreja alueella on jo yli 520. Kuolleiden joukossa on yli 120 lasta. Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan tuhannet ovat loukkaantuneet iskuissa.

Aluetta on uutistoimisto Reutersin mukaan pommitettu myös tänään.

Iranin armeijan korkein viranomainen, kenraali Mohammad Baqeri kertoi iranilaisille uutistoimisto Tasnimille, että YK:n turvallisuusneuvoston vaatimaa tulitaukoa kunnioitetaan, mutta että se ei päde osassa Damaskoksen lähiöitä, joissa hänen mukaansa on terroristeja.

Iran yhdessä Venäjän kanssa ovat Syyrian keskushallinnon merkittäviä tukijoita.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

2:00

Venäjä epäilee tulitauon mahdollisuutta

Vaikka Venäjä oli mukana hyväksymässä tulitaukopäätöslauselmaa, Venäjän YK-suurlähettiläs Vassily Nebenzia epäili tuoreeltaan, että päätöksen toteuttamisessa voi olla ongelmia.

YK:n vaatima tulitauko ei koske Isisin, al-Qaedan eikä al-Nusran joukkoja.

Syyria ja Venäjä ovat sanoneet, että he eivät ole iskeneet siviiliväestöä vastaan. Maiden mukaan iskujen tavoitteena on lopettaa pääkaupunkiin kohdistuvat kranaatti-iskut itäisen Ghoutan alueelta.

Itäisen Ghoutan alueella asuu noin 400 000 ihmistä. Alue on suurin kapinallisten vallassa oleva alue Syyrian pääkaupungin lähellä.

Alueella toimii pääasiassa kaksi kapinallisryhmää. Islamistisen Jaish al-Islamin edustaja Hamza Birqdar kertoi, että alueella on käyty kiivaita taisteluja myös tänään islamistien ja keskushallintoa kannattavien joukkojen välillä.

7:16

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.