Mainos

YK:n pääsihteeri kuvaili itä-Ghoutaa: ”Helvetti maan päällä” – Turvallisuusneuvosto haluaa Syyriaan 30 päivän tulitauon

1:57

Syyriassa on käyty kiivasta taistelua Damaskoksen lähellä. Viime sunnuntain jälkeen Ghoutan kaupungin pommituksissa on kuollut ainakin 346 ihmistä, kertoo YK. Syyrian armeija väittää iskeneen vain kapinallisia vastaan, mutta ihmisoikeusjärjestöjen mukaan kuolleiden joukossa on myös siviilejä.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres vaatii itä-Ghoutan taisteluiden välitöntä lopettamista, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Guterres puhui YK:n turvallisuusneuvostolle eilen ja hän kuvaili alueen tilanteen olevan helvetti maan päällä. Turvallisuusneuvostolta odotetaan päätöslauselmaa, joka määräisi Syyriaan 30 päivän tulitauon humanitaarisen avun toimittamiseksi. Päätöstä ovat ajaneet etenkin Ruotsi ja Kuwait.

– Kiireellistä hoitoa vaatisi noin 700 ihmistä, heille ei voida tarjota apua alueella. Samalla annetaan mahdollisuus myös muiden siviilien tulla hoidetuksi, perusteli Guterres.

Itä-Ghoutaa on pommittanut Syyrian hallinnon joukot Venäjän ilmavoimien tuella.

Alue on viimeinen kapinallisten hallussa oleva alue lähellä pääkaupunki Damaskosta. Syyrian hallinto perustelee iskujaan alueen vapauttamisesta kapinallisista, mutta samalla hallintoa on myös syytetty iskuista siviilikohteisiin. Alueella elää noin 400 000 ihmistä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.