Tähtivahti sai helpotusta dopingpannaansa – vaimolle tarkoitettu pilleri koitui kohtaloksi

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS on lyhentänyt jalkapallomaalivahti Andre Onanan kilpailukiellon yhkeksään kuukauteen. Euroopan jalkapalloliitto UEFA oli määrännyt alkuvuodesta Onanan 12 kuukauden kilpailukieltoon dopingrikkeestä.

Ajaxia edustavan Onanan viime vuoden lokakuussa antamasta dopingnäytteestä löytyi jäänteitä furosemidistä, joka kuuluu urheilussa kiellettyjen dopingaineiden listalle. Onanan antaman selvityksen mukaan hän oli epähuomiossa ottanut huonovointisuuteensa vaimollensa tarkoitettua lääkettä, joka sisälsi furosemidiä.

Ajax ja Onana kertoivat toivoneensa huomattavasti lyhyempää kilpailukieltoa, koska maalivahdin ei ollut tarkoitus parantaa kilpailusuoritustaan vippaskonstein. Samalla seura ja maalivahti ilmoittivat tuoreeltaan aikovansa valittaa kilpailukiellosta CASiin.

Onanan valituksen käsitellyt CAS totesi päätöksessään, ettei se nähnyt maalivahdin toiminnassa merkittävää virhettä. Dopingkäry johtui vahingosta, kun Onana käytti toiselle henkilölle tarkoitettua lääkitystä. CAS katsoi kuitenkin, ettei Onanaa voida kokonaan vapauttaa kilpailukiellosta ja päätyi lyhentämään UEFAn langettamaa tuomiota kolmella kuukaudella.

Onanan kilpailukielto päättyy 3. marraskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja