Tähtipelaaja Veera Kaupin laukaus epäonnistui huippupaikasta jatkoajalla – Suomi taipui Ruotsille salibandyn MM-kisojen trillerifinaalissa

Suomen ja Ruotsin välinen salibandyn naisten MM-kisojen finaali muodostui trillerimäiseksi näytelmäksi Uppsalassa. Ruotsi vei jatkoajalla ottelun lopulta lukemin 4–3.

Epätasaisista ennakko-odotuksista huolimatta ottelu venyi aina jatkoajalle asti, jossa Suomella oli oma etsikkoaikansa. Se pääsi jauhamaan 44 sekuntia ylivoimalla, ja loistava paikka avautui aivan sen lopussa Veera Kaupille.

Maailman parhaan salibandynaisen laukaus suoraan syötöstä kuitenkin epäonnistui pahasti ja meni ohi maalista. Syöttö oli kova ja suoritus vaikea, mutta se oli silti Kaupin tasoiselle pelurille erinomaiseksi laskettava maalipaikka.

Ajassa 2.35 iski sitten Ruotsi, kun Emelie Wibron upotti suoraan syötöstä pallon etuyläkulmaan. Trillerimäinen finaali meni kisaemännille lopulta lukemin 4–3.

Ruotsi oli edennyt Ellen Bäckstedtin, Wilma Johanssonin ja Ellen Rasmussonin osumilla nopeassa tahdissa 3–1-johtoon ensimmäisessä erässä, mutta Suomi taisteli komeasti ottelun jälkimmäisellä puolikkaalla itsensä tasoihin.

Tähtipelaaja Veera Kauppi teki Suomen kaksi ensimmäistä maalia, ja Sara Piispa iski maalin edestä ylivoimalla 3–3-tasoituksen kolmannessa erässä.

Suomi on voittanut salibandyssa naisten MM-kultaa vuonna 2001. Ruotsille maailmanmestaruus on jo kahdeksas perättäinen.

Veera Kauppi valittiin MM-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.