Tarkkailetko taivasta? Maailman pienikokoisin "tähtikamera" on tulossa myyntiin

Tähtitaivasta tarkkaillaan tavallisesti kaukoputkella. Joukkorahoituskampanjassa parhaillaan pääomaa keräävä Tiny1 on taskukokoinen kamera, joka haluaa helpottaa tähtien kuvaamista.

Maailman pienimmäksi tähtitiedekameraksi itsensä julistanut Tiny1 on taskuun mahtuva, erittäin ohut kamera, joka käyttää uudenlaista kohinaa vähentävää algoritmia, jonka ansiosta pimeässä ja vähäisessä valaistuksessa otetut kuvat näyttävät laadukkaammilta. Kameran etsimeen saa näkyviin virtuaalisen tähtikartan, joka helpottaa haluttujen tähtien kuvaamista. Samanlaisen toiminnon saa älypuhelimen näytölle käyttämällä tähtikarttasovelluksia, mutta Tiny1:n valmistaja väittää tähtikameran tarjoavan paremman käyttökokemuksen ja pienemmän koon. Laitetta voi käyttää myös tavallisena kamerana, joskaan sen optiikka ei ole yhtä laadukas kuin useimmissa huippuluokan älypuhelimissa.

Tiny1:llä voi kuvata teräväpiirtovideota ja time-lapse -videota. Laitteessa on neljän megapikselin kamerasensori. Kameraan voi kiinnittää erilaisia linssejä ja teleskooppeja sopivalla adapterilla.

Tiny1:ssä on sisäänrakennettu gps ja wifi-yhteys, joten kuvat tähtitaivaasta voi jakaa kaverien kesken suoraan kamerasta.

Kameran mukana toimitetaan 2,8-millinen F1.4 laajakulmalinssi. Laitteen toimitusten arvioidaan alkavan piakkoin, tosin vain ennakkotilaajille. Muiden täytynee odottaa kameran tuloa myyntiin useita kuukausia. Myyntihinnan odotetaan asettuvan 500 euron tienoille.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja