Taas yksi MM-ralli on peruttu – kalenteri alkaa näyttää lohduttomalta, promoottori yrittää vielä pelastaa sen, mitä pelastettavissa on

7:34
MTV Uutiset Livessä puitiin keskiviikkona Suomen MM-rallin peruuntumista. Haastatteluissa kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen ja Jari-Matti Latvala.

Rallin MM-sarjakaudesta on peruttu nyt jo viisi kisaa, kun muun muassa WRC.comissa vahvistettiin torstaiaamuna Uuden-Seelannin rallin peruuntuminen. Kisan peruuntumisesta oli kirjoiteltu epävirallisesti jo aiemmin.

Uudessa-Seelannissa oli määrä kilpailla syyskuun alussa, ja vaikka maan koronatilanne näyttää tällä hetkellä lupaavalta, matkustusrajoitukset ovat edelleen niin tiukkoja, ettei epävarmuuden kanssa oltu valmiita elämään tämän pidempään.

Uudessa-Seelannissa kilpailtiin MM-tasolla viimeksi 2012.

Vahvistus rallin perumisesta tuli vain päivä sen jälkeen, kun Suomen MM-ralli kertoi siirtävänsä 70-vuotisjuhlatapahtumansa elokuun alusta vuodella eteenpäin.

Näiden uutisten jälkeen MM-rallikauden tilanne alkaa näyttää lohduttomalta. Alun perin suunnitelluista 14 osakilpailusta on siis varmasti peruttu viisi, ja kuudeskin, Japanin ralli, on esillä olleiden tietojen mukaan kokemassa saman kohtalon.

Argentiinan ja Italian rallit on siirretty, joten omalla paikallaan ovat enää Turkin Saksan ja Walesin rallit – tosin nekin vain toistaiseksi.

Esimerkiksi Jari-Matti Latvala sanoi keskiviikkona MTV Urheilun haastattelussa, ettei hän usko, että tällä kaudella päästäisiin enää ajamaan.

MM-sarjan promoottori Oliver Ciesla ei kuitenkaan suostu vielä lyömään hanskoja tiskiin.

– FIA, promoottori ja kisajärjestäjät jatkavat tiivistä yhteistyötä kauden 2020 kisakalenterin eteenpäin viemiseksi. Kun kaikki vaihtoehdot on tunnistettu ja tutkittu, päätämme loppukauden kalenterista.


MM-RALLIKALENTERI 2020:

1. Monte Carlo (ajettu)
2. Ruotsi (ajettu lyhennettynä)
3. Meksiko (ajettu lyhennettynä)
4. Chile (peruttu)
5. Argentiina (siirretty)
6. Portugali (peruttu)
7. Italia (siirretty)
8. Kenia (peruttu)
9. Suomi (peruttu)
10. Uusi-Seelanti (peruttu)
11. Turkki
12. Saksa
13. Wales
14. Japani (ollaan perumassa)

  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja