Jari-Matti Latvala paljasti: oma tulevaisuus ei välttämättä ole enää rallin MM-sarjassa – "Olen oikeasti huolissani"

7:34
Suomen MM-ralli peruttu – kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa asian taustoista.

Elämä on näyttänyt Jari-Matti Latvalalle viime aikoina nurjaa puolta siihen malliin, ettei mies itsekään tiedä, mitä olisi tapahtunut, ellei hän olisi perustanut viime vuonna omaa yritystä, joka tarjoaa vaikeuksien keskellä muuta ajateltavaa. Latvalan tulevaisuus on tällä hetkellä hämärän peitossa.

Latvalan viimeisin huono uutinen tuli keskiviikkona, kun Suomen MM-rallin kerrottiin peruuntuneen tältä vuodelta. Kyseessä oli Latvalan tärkein yksittäinen näytönpaikka ensi kauden tallipaikkoja ajatellen.

Se meni kuitenkin sivu suun, eikä mies oikeastaan usko, että korvaaviakaan mahdollisuuksia tarjoutuu.

– En usko, että se (kilpailun järjestäminen) onnistuu muualla yhtään paremmin. Suomi on valittu parhaaksi kisaksi, Suomi on hyvä esimerkki siitä, miten MM-ralli on hoidettu. Jos ei se täällä onnistu, en usko, että se silloin onnistuu oikein muuallakaan, Latvala sanoi MTV Urheilulle.

Jos ei ole näytönpaikkoja, työpaikan lunastaminen käy sanalla sanoen vaikeaksi. Latvala tiedostaa tilanteen.

– Rupean tässä ajattelemaan näin, että voi varmaan kohta ruveta keskittymään historic-rallipuolelle, EM-sarjaan. Katsotaan nyt, miten ja kuinka pitkään tämä korona vaikuttaa ja mikä ensi vuoden tilanne on, Latvala sanoo.

– Fakta on se, että olen oikeasti huolissani rallin tulevaisuudesta. Nyt ei ajeta kisoja, ja tämä on autotehtaille vaikea jakso. Se, että ne nytkin mukana olevat tehtaat pysyvät lajin parissa, olisi elintärkeää. Jos sieltä yksikin lähtee, sitten lähtee toinen, ja sitten ei ole enää sarjaa. Haluaisin vain, että rallin MM-sarja pysyy. Omaa ajamistani en ajattele nyt niin paljon. Katsotaan, kun mahdollisuus tulee. Ei kannata liikaa miettiä. Pitää olla realistinen, eikä saa asettaa sellaisia tavoitteita.

Urallaan 209 MM-rallia ajanut Latvala kuitenkin vihjaa, että starttimäärä ei välttämättä kasva enää kovin paljon – ainakaan ensi vuonna.

– Kyllä minä joskus sitten varmaan Neste Rallin ajan. Voisin ajaa sen ensi vuonna, jos se on kalenterissa. Jos sen yhden kisan ajaa ensi vuonna ja katsoo sitten, mitä se tuo tullessaan. Sitten voi keskittyä historicin EM-sarjaan muuten.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja