Mainos

Taas uusi venäläis-suomalainen huostaanotto otsikoihin Venäjällä

Venäjän lapsiasiavaltuutettu Pavel Astahov on jälleen ilmoittanut uudesta suomalais-venäläisestä huostaanotosta, kertoo venäläinen uutistoimisto Interfax.

Astahov ilmoitti kiistasta Instagram-tilillään myöhään maanantaiyönä.

– Suomalaiset lastensuojeluviranomaiset ovat jälleen ottaneet lapsen Venäjän kansalaiselta, Astahov kirjoittaa julkaisussaan. Astahovin mukaan kyseessä on 16-vuotias nuori, jolla on kaksoiskansalaisuus.

Astahov kirjoittaa, että nuori on sijoitettu lastenkotiin 200 kilometrin päähän kodistaan, ja että nuoren äiti on pyytänyt apua venäläisviranomaisilta.

– Aiomme selvittää kaikki 29. tammikuuta sattuneen tapauksen taustat. Autamme ehdottomasti maanmiestämme. Pojalla on kaksoiskansalaisuus, ja meille hän on myös Venäjän kansalainen, Astahov kirjoittaa.

Tapaus on kuukauden sisään jo toinen, jossa venäläisviranomaiset ottavat kantaan suomalaisen lastensuojelun toimintaan. Viimeksi Venäjällä kohistiin 8. tammikuuta, jolloin otsikoihin nousi tapaus, jossa venäjänkielisen virolaisäidin lapsi oli otettu huostaan.

Juttua muokattu 5.2. klo 12:43: Muutettu otsikkoa ja ensimmäistä kappaletta. Tapaus koskee huostaanottoa, ei huoltajuutta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.