Taas kolahti päähän: Mestis-pelaajalle viiden ottelun pelikielto törkeästä taklauksesta

Kotimaan jääkiekkosyksyä leimanneet päähän kohdistuneet taklaukset saivat jatkoa, kun TuTon Mikke Levo määrättiin viiden ottelun pelikieltoon perjantaina SaPKo-ottelussa tapahtuneesta taklauksesta.

Levo taklasi vierasottelussa Savonlinnassa SaPKon puolustusalueen siniviivalla Henri Keskilohkoa päähän tämän ollessa kääntymässä kiekon kanssa hyökkäyssuuntaan.

Mestiksen kurinpito toteaa päätöksessään, että Keskilohko oli kiekkoa vastaanottaessaan haavoittumassa peliasennossa. Saadun selvityksen perusteella oli selvää, että Levon taklaus osui suoraan vastustajan päähän. Kurinpito näki Levon teon olleen piittaamaton ja se tehtiin lisäksi kohotetulla kädellä.

Levon tapauksessa otettiin huomioon myös lokakuussa polvitaklauksesta tullut rangaistus, mikä korottaa pelikieltoa yhdellä ottelulla.

Jääkiekon SM-liigassa on nähty alkukauden aikana useita päähän kohdistuneita taklauksia. Joulukuun alussa Ilveksen Panu Mieholle tuomittiin neljän ja Pelicansin Taavi Vartiaiselle kuuden ottelun pelikiellot pään ja niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat