Mainos

Taas jalkapallotreenit? Joukkuelajeja pelaavat miehet käyttävät harrastustaan muita todennäköisemmin pettämisen peittelyyn

Tuore tutkimus osoittaa, että jos jalkapallotreenit vievät suuren osan kumppanisi vapaa-ajasta, asiasta kannattaa huolestua.

Joukkuelajeja pelaavat miehet käyttävät harrastustaan muita todennäköisemmin syrjähyppynsä peittelemiseen, kertoo Golfsupportin tekemä tutkimus. Tämä tulos saatiin selville haastattelemalla miehiä, jotka viettävät vähintään kuusi tuntia viikossa urheiluharrastuksensa parissa.

Lähes parista tuhannesta miehestä koostuneessa englantilaistutkimuksessa saatiin selville, että pahimpia salailijoita ovat rugbyn pelaajat. Arvioiden mukaan heistä peräti 21 prosenttia käyttää harrastusta peitelläkseen pettämistään. Lähes samoissa lukemissa liikkuu myös jalkapallo, jonka pettämislukemaksi muodostui 19 prosenttia. Kolmanneksi ylsi golfin pelaajat 17 prosentilla.

Urheilu saa mieshormonit hyrräämään

Kannattaa kuitenkin muistaa, että tämä tutkimus ei suinkaan väitä, että urheilua harrastavat miehet pettäisivät muita todennäköisemmin. Tämä todistaa ainoastaan sen, että urheilijat käyttävät todennäköisimmin harrastustaan salatakseen syrjähyppynsä. 

Urheilulaji
 % harrastajista,
jotka käyttävät lajia salailuun
Rugby21%
Jalkapallo19%
Golf17%
Autoilu15%
Nyrkkeily12%
Tennis11%
Kriketti9%
Pyöräily7%
Uinti5%

Ammattiurheilu 

4%

Urheilun ja pettämisen välinen yhteys voidaan perustella mieshormonilla. Psykologi Kelly Campbellin mukaan korkea testosteronitaso saa miehet ajattelemaan, että he tarvitsevat enemmän seksiä kuin naiset. On tutkittu, että urheilulajeja harrastavien miesten testosteronitaso on yleisesti harrastamattomia korkeampi, mikä selittää voimakkaan seksivietin.

Vuonna 2012 tehty tutkimus tukee tätä väitettä ainakin jalkapalloilijoiden osalta. Tämän tutkimuksen mukaan 90 minuutin jalkapallo-ottelu voi nostaa testosteronitasoa peräti kolmanneksella.

Voiko suhde toipua pettämisestä? Seksuaaliterapeutti ja sosiologi Maria Linkoaho-Nordling vastaa.

3:43

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.