Täältäkö saa Suomen parhaat hampurilaiset?

Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen vieraili Pietarsaaressa maistamassa "Suomen parhaita burgereita".

Makuja.fi -sivustolla Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen matkasi viikonloppuna Pietarsaareen, jossa miehelle luvattiin tarjoilla Suomen parhaita hampurilaisia.

– Kun pietarsaarelainen ravintola lähettää kutsun maistamaan burgereitaan etuliitteellä ”Suomen parhaat”, on hämmennys ja mielenkiinto taattu. Mikäli rafla on valmis kyyditsemään bloggarin 300 km päähän ja majoittamaankin, täytyy usko tuotteeseen olla kohdillaan. Etenkin, kun olen tunnetusti (?) mielipiteiltäni lahjomaton. Siispä kohti rannikkoa ja Fäboda Cafe & Kitcheniä, Kinnunen kirjoittaa.

Fäboda Cafe & Kitchenissä tarjolla on nuoren ravintoloitsija Saul Mäenpään ideoimia hampurilaisia. Sivumaku-bloggaaja Kinnusen mukaan raaka-aineisiin on todella panostettu: kaikki ainekset hankitaan läheltä, eivätkä sämpylätkään ole kotoisin tehtaan muovipakkauksista.

– Burgerit näyttävät tyylipuhtailta. Ei sitä samaa iänikuista sämpylää vaan kauniisti ilta-auringossa hiukan kiiltävä tuore semla, niinkuin tuolla rannikolla tupataan sanoa. Täytettä on juuri sopivasti. Mikään ei valu ja kokonaisuus pysyy kasassa. Paistettua sipulia, cheddarjuustoa, salaatinlehtiä, tomaattia ja kastiketta. Kaikki puhtaita makuja, jotka maistaa. Tällaisen burgerin kuuluukin olla. Kuten olen niin usein sanonut, Suomessa ollaan onnistuttu pilaamaan likimain kaikki pika- ja roskaruoaksi kutsutut ruokalajit. Kaikki maistuvat mätöltä, vaikka pohjalla on idea kaikesta muusta.

Olivatko pietarsaarelaisravintolan hampurilaiset Kinnusen mielestä Suomen parhaita? Käy lukemassa koko arvio Sivumaku-blogista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja