Syytteet rakennustyömiehen vammautumisesta kaatuivat – menetti jalkansa kaivinkoneen kauhan ja betonielementin puristuksessa, myös silmä sokeutui

Keski-Suomen käräjäoikeus hylkäsi syytteet tapauksessa, jossa rakennustyömies oli vaatinut tuomiota vammantuottamuksesta tapauksessa, jossa hän oli vammautunut työmaaonnettomuudessa. Mies kuunteli kuulokkeista musiikkia tapahtumahetkellä.

Mies oli jäänyt puristuksiin betonielementin ja kaivinkoneen kauhan väliin. Sen seurauksena häneltä oli amputoitu vasen jalka nivusista alaspäin ja oikeaan jalkaan oli jäänyt toimintavajaus. Lisäksi miehen oikea silmä sokeutui.

Kuljettajalla ei ollut syytä olettaa vaaraa

Oikeus katsoi, ettei asiassa ollut tapahtunut rikosta.

Sen mukaan onnettomuuteen joutuneen miehen toimet poikkivat työmaalla noudatetusta työtavasta, sillä hän oli eronnut muista rakennusjätteen kerääjien joukosta ja mennyt kaivantoon kaivinkoneen kuljettajan näkymättömiin. Kuljettajalla ei oikeuden mukaan ollut syytä olettaa miehen olleen kaivannossa.

Oikeuden mukaan tapahtumiin saattoi myös vaikuttaa anturaelementin valuminen kohti kaivantoa, jonka vuoksi kuljettaja oli reagoinut nopealla kauhan liikkeellä.

– Käräjäoikeus onkin saanut sen käsityksen, että vastaaja on pyrkinyt parhaan kykynsä ja käytettävissä olevan tiedon valossa varmistumaan siitä, että työntekijöitä ei ole kaivinkoneen vaara-alueella.

Syytteet hylättiin. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja