Mies loukkaantui vakavasti purkutyömaalla: Jalka amputoitiin ja silmä sokeutui – vaatii sakkotuomiota

Virolainen vuokratyöntekijä loukkaantui erittäin vakavasti rakennuksen purkutyömaalla Jyväskylässä marraskuussa 2016.

Virolainen vuonna 1995 syntynyt mies oli ollut kumartuneena betonielementin takana keräämässä styroksinpaloja, kun hän jäi puristuksiin kaivinkoneen kauhan ja betonielementin väliin.

Syyttäjä teki tapauksesta syyttämättäjättämispäätöksen lokakuussa 2018, joten mies lähti ajamaan asiaa käräjille itse.

Keski-Suomen käräjäoikeudelle toimittamassa haastehakemuksessa mies vaatii kaivonkoneenkuljettajalle sakkotuomiota vammantuottamuksesta, sillä kuljettaja oli jättänyt varmistamatta, ettei kaivinkoneen työalueella ole työntekijöitä.

Onnettomuuden seurauksena mies loukkaantui vakavasti: hänen vasen jalkansa jouduttiin amputoimaan nivusista asti ja oikeaa jalkaan on jäänyt pysyvä toimintavajaus. Myös miehen oikea silmä sokeutui pysyvästi. Lisäksi hän sai eri puolille kehoa ruhjeita, jotka ovat sittemmin parantuneet.

Asianomistajan käsityksen mukaan riitaisa seikka on muun muassa se, olisiko miehen pitänyt varoa liikkuvaa työkonetta vai työkoneen kuljettajan varmistua siitä, ettei koneen työalueella ole ketään.

Asian käsittely alkoi Keski-Suomen käräjäoikeudessa eilen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja