Mainos

Naapuri ampui oven läpi perheenäidin ja osui myös 8-vuotiaaseen poikaan – uhrin mies kuuli tappavan laukauksen puhelimesta

1:13
Katso kylmäävät kuvat rikospaikalta.

Lohjan Sammatissa. Mies ampui katkaistulla haulikolla oven läpi surmaten naisen ja vahingoittaen tämän kouluikäistä poikaa. Mies teki teon tahallisesti, muttei vakaasti harkiten.

Oikeuden mukaan miehen syyntakeisuus oli alentunut tämän persoonallisuushäiriön vuoksi, mutta sen vaikutus miehen tekoihin jäi epäselväksi, erityisesti kun mies oli myös päihtynyt. Mies oli kuitenkin kykenevä ymmärtämään tekojensa luonteen ja seuraukset.

Mies oli kiistänyt henkirikosen, väittäen kyseessä olevan vahinkolaukaus.

Oikeus oli sitä mieltä, että mies oli tiennyt missä henkilöt huoneessa ovat ja oli suunnannut aseen siten, että se suuntautui ihmisiä kohti. Tämä puhui sen puolesta, että miehen nimenomainen tarkoitus oli tappaa.

Asunnossa ollut nainen kuoli haulikon osumaan, mutta poika selvisi ja pakeni paikalta naapuriin.

Vuonna 1973 syntynyt Lasse Tapio Kinnunen tuomittiin alentuneesti syyntakeisena tehdyistä taposta, tapon yrityksestä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta sekä ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikosesta. Tuomio teoista on 9 vuotta ja 6 kuukautta, ja sitä seuraa vuoden valvonta-aika.

– Kinnusta on rikoksista ilmenevien seikkojen sekä mielentilatutkimuksen ja siihen liittyvän vaarallisuusarvion perusteella pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle, oikeus perusteli valvontaa.

Mies määrättiin maksamaan kärsimyskorvauksia uhrin miehelle 11 500 euroa ja pojalle erilaisia korvauksia yhteensä 28 000 euroa. Korvaus koostuu muun muassa läheisen menetyksestä, pysyvästä kosmeettisesta haitasta, kärsimyksestä sekä kivusta ja särystä. Lisäksi maksettavaksi tulee kymmeniä tuhansia lapsen menettämästä elatuksesta.

Korvauksia kuolemantuottamuksen aiheuttamasta kärsimyksestä maksettiin lisäksi uhrin äidille ja veljelle yhteensä 18 000 euroa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja