Mainos

Syyttäjä vaatii isälle 8 vuoden tuomiota – Asianajaja: ”Hän katuu tekoaan syvästi”

Syyttäjä vaatii isälle vähintään 8 vuoden ehdotonta vankeustuomiota vuonna 1999 alkaneesta ja vuonna 2008 päättyneestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

– Tekoa on pitkäkestoisuutensa, sekä osatekojen lukuisuuden vuoksi myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä, ottaen lisäksi huomioon, Että Marlene (sukunimi) on tullut useita kertoja raskaaksi isälleen, kihlakunnansyyttäjä Sari Kemppainen luki syytettä oikeussalissa.

Tytär vaatii isältään korvauksena 45 000 euroa.

– Esitetty korvausvaatimus perustuu Marlenelle (sukunimi) aiheutuneeseen poikkeukselliseen kipuun ja kärsimykseen. Tekojen alkamisajankohdassa hän on ollut vain 9-vuotias, sanoi uhrin puolustaja, varatuomari Jorma Herttuainen.

Teot ovat aiheuttaneet traumaperäisen stressihäiriön, masennusta ja itsetuhoisuutta.

– Nämä oireet ovat kestäneet yli kymmenen vuotta ja jatkuvat edelleen.

– Nyt kysymyksessä oleva rikos on täysin poikkeuksellinen. Yleisen korvauskäytännön ylittävä korvausvaade on tekoon nähden täysin kohtuullinen.

Syytetty myöntää teonnimikkeen oikeaksi, mutta teonkuvauksesta hän kiistää joitakin asioita. Isän mukaan teot alkoivat vuonna 2002, eivät vuonna 1999. Syytetyn mukaan ensimmäinen raskaudenkeskeytys ei liity häneen.

– Valittaa tapahtunutta ja katuu tekoaan syvästi. Siinä vaiheessa kun häntä itseään kuullaan, hän kertoo tapahtumiin liittyvistä seikoista tarkemmin, miehen puolustusasianajaja Kari Eriksson totesi salissa.

3:23


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.