Syyttäjä sai tarpeekseen suurisuisesta Donald Trumpista

Trump laittoi pidätyskuvansa myyntiin tuotteissa 0:40
Trumpin tiimi otti kaiken irti elokuisesta pidätyskuvasta. Tällaisia tuotteita tuli myyntiin.

Syyttäjä haluaa estää Trumpia nimittelemästä oikeusjuttunsa osapuolia. Trumpin kommenttien pelätään uhkaavan oikeudenkäynnin puolueettomuutta.

Yhdysvalloissa syyttäjä on pyytänyt oikeutta rajaamaan maan entisen presidentin Donald Trumpin kommentointioikeutta jutussa, jossa Trumpia syytetään vuoden 2020 presidentinvaalien tuloksen kumoamisyrityksestä.

Syyttäjä Jack Smithin mukaan Trumpin toistuvat hyökkäykset muun muassa jutun tuomaria kohtaan voivat vaikuttaa valamiehistön asenteisiin ja myös todistajien lausuntoihin.

Syyttäjän mukaan Trumpin kommentit ovat johtaneet jo uhkauksiin niin oikeuslaitosta kuin syyttäjiä kohtaan.

Smith haluaa, että Trumpia kielletään antamasta halveksivia tai uhkaavia lausuntoja kenestäkään jutun käsittelyssä mahdollisesti mukana olevasta henkilöstä. Lisäksi syyttäjä vaatii, että Trumpia kielletään antamasta minkäänlaisia lausuntoja kenestäkään jutun todistajasta.

Trump nimitellyt muun muassa tuomaria

Trump on muun muassa kutsunut Smithiä itseään "mielenvikaiseksi" ja jutun tuomaria Tanya Chutkania "huijariksi" ja "Trump-vihaajaksi".

Hän myös jakoi sosiaalisessa mediassa viestin, jossa uhkasi "tulla kaikkien niiden perään, jotka tulevat hänen peräänsä".

Chutkan on määrännyt jutun käsittelyn alkamaan 4. maaliskuuta ensi vuonna.

Se on vain päivää ennen niin sanottua supertiistaita, jolloin Yhdysvalloissa yli kymmenessä osavaltiossa äänestetään republikaanien presidentinvaaliehdokkaasta.

Trump on tällä hetkellä epäiltynä yhteensä neljässä eri oikeusjutussa, joista kahdessa syytteet on nostanut Smith. Kahdessa muussa tapauksessa syytteet ovat nostaneet New Yorkin ja Georgian osavaltioiden syyttäjät.

Lue myös:

    Uusimmat