Syyttäjä: Mies yritti murhata naisen sytyttämällä tämän tuleen – syytetyn mukaan uhri sytytti itse itsensä

Syytetty, 29-vuotias mies, kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen asiassa.

Syyttäjä vaatii vähintään kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta 29-vuotiaalle miehelle murhan yrityksestä Mynämäessä. Syyttäjän mukaan mies yritti heinäkuussa tappaa naisen ruiskuttamalla tämän päälle bensiiniä ja sytyttämällä sitten tuleen.

Syyttäjän mukaan mies meni naisen luo perimään velkaa. Mukanaan miehellä oli toinen mies, joka oli lupautunut auttamaan perinnässä. Ennen naisen asunnolle menoa miehet olivat käyneet ostamassa huoltoasemalta moottoribensiiniä urheilujuomapulloon.

Asunnolla 29-vuotiaan miehen ja naisen välille tuli sanallista riitaa, minkä seurauksena mies otti syyttäjän mukaan pullon esiin ja ruiskutti häntä vastapäätä istuneen naisen päälle bensiiniä siten, että bensiini osui tämän kasvoihin ja vaatteisiin.

–  (Syytetty) on tämän jälkeen sytyttänyt (naisen) tuleen, haastehakemuksessa sanotaan.

Laajat palovammat eri puolille kehoa

Toinen miehistä auttoi syyttäjän mukaan naista tulen sammuttamisessa, kun bensiiniä naisen päälle ruiskuttanut mies poistui paikalta.

Syyttäjän mukaan naiselle aiheutui palovammoja eri puolille kehoa, muun muassa kasvojen, vatsan, käsien ja jalkojen alueelle. Osa vammoista vaati leikkaushoitoa. Nainen oli sairaalahoidossa kolme viikkoa, josta osan ajasta hengityskoneessa.

Miehen tarkoituksena oli aiheuttaa naisen kuolema tai ainakin hänen on täytynyt ymmärtää sen tekonsa varsin todennäköiseksi seuraukseksi, haastehakemuksessa sanotaan.

Teko jäi yritykseksi, koska nainen pääsi nopeasti sairaalaan ja sai palon sammumaan toisen miehen avustuksella.

Syyttäjän mukaan teko tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja se oli kokonaisuutena arvostellen törkeä, kun otetaan huomioon sen yllätyksellisyys ja tapahtuminen naisen kotona.

Puolustus: Ajattelukykyyn vaikuttanut päihteet

Syytetty kiistää syyllistyneensä asiassa mihinkään rikokseen. Miehen mukaan hän ainoastaan ruiskutti bensaa naisen päälle, mutta nainen itse sytytti sytkärin, minkä seurauksena bensiini roihahti tuleen.

–  Vastaaja katsoo, ettei polttoaineen ruiskuttaminen täytä minkään rikoksen tunnusmerkistöä, vaikka se eittämättä epäasiallista käyttäytymistä onkin, syytetyn kirjallisessa vastauksessa sanotaan.

Syytetty sanoo itsekin auttaneensa pyyhkeillä ja muuten sammuttamaan palon. Hänen mukaansa nainen saatiin suihkuun, minkä jälkeen hän ja toinen mies juoksivat "paniikissa" asunnosta.

–  Jokaisen ajattelukykyyn on varmasti vaikuttanut erinäiset päihteet, joita kukin oli ainakin edeltävänä yönä nauttinut. (Syytetyllä) ei ole ollut mitään tarkoitusta tai aikomusta sytyttää asianomistajaa tulee eikä polttoainetta oltu hankittu sellaiseen tarkoitukseen, vastauksessa sanotaan.

Toista miestä syytetään avunannosta törkeään pahoinpitelyyn. Syyttäjän mukaan mies maksoi bensiinin, jota käytettiin epäillyssä murhan yrityksessä. Syyttäjä vaatii miehelle vähintään vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Mies myöntää maksaneensa bensiinin, mutta sanoo, ettei hänellä ollut ennakkoon tarkempaa tietoa siitä, miksi sitä ostettiin. Hän kiistää auttaneensa toista syytettyä naisen pahoinpitelemisessä.

–  Jostain syystä (nainen) itse sytytti huoneessa olleen maton palamaan ja samalla syttyi myös höyrystynyt bensiini ja (naisen) vaatteet syttyivät palamaan, miehen vastauksessa sanotaan.

Lue myös: