Raision bussiuhkailijaa epäillään panttivangin ottamisesta – uhkaili matkustajia ja kuljettajaa käsikranaatin näköisellä esineellä

Poliisi otti Raision bussiuhkaajan kiinni aseella uhaten 0:29
Video näyttää, kuinka poliisi otti kiinni Raision bussiuhkaajan.

Lounais-Suomen poliisi epäilee bussimatkustajaa panttivangin ottamisesta ja laittomasta uhkauksesta Raisiossa viime lokakuussa. Poliisi kertoo esitutkinnan olevan valmistumassa.

Viime vuoden lokakuussa bussimatkustaja uhkasi sanallisesti ja käsikranaatilta näyttävän esineen kanssa kanssamatkustajien henkeä, poliisi kertoo. 

Bussissa oli yli 20 henkilöä ja siihen oli nousemassa vielä muutamia lisää.

Epäilty oli pitänyt käsikranaattia muistuttavaa esinettä käsissään ja vaatinut uhkailemalla linja-auton kuljettajaa olemaan pysäyttämättä bussia tai avaamatta ovia ennen Huhkon bussipysäkkiä.

– Esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella rikoksesta epäillyn epäillään pyrkineen ottamaan linja-autossa olleet matkustajat panttivangikseen käyttäen teossa vakavaa henkeen ja terveyteen kohdistuvaa uhkailua, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Kuure Lounais-Suomen poliisilaitokselta tiedotteessa.

Tilanne päättyi bussinkuljettajan toiminnan ansiosta, kun kuljettaja pysäytti bussin, avasi ovet ja päästi näin matkustajat ulos bussista, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

– Vaikuttaisi siltä, että tekijän tarkoituksena on ollut estää matkustajien poistuminen linja-autosta ja saada ihmiset kuuntelemaan hänen ajatuksiaan ja tuntemuksiaan Gazan tilanteesta ja siellä tehdyistä iskuista, tutkinnanjohtaja Kuure kertoo.

– Kuulusteluissaan rikoksesta epäilty on kiistänyt Gazan tilanteen olevan syy hänen tekoonsa.

Esine muistutti aitoa käsikranaattia

Henkilön kädessä ollut esine muistutti käsikranaattia, eikä se aiheuttanut hengenvaaraa.

Poliisin mukaan esine oli kuitenkin hyvin samannäköinen ja sen erottaminen aidosta vaatii asiantuntemusta.

– Esineessä oli muun muassa kahva ja irrotettava sokka. Uhkatilanteessa rikoksesta epäilty piti esinettä kädessään ja vaatimustaan esittäessään irrotti esineestä sokan, Kuure kertoo.

Poliisi epäilee bussimatkustajaa panttivangin ottamisesta ja laittomasta uhkauksesta.

Esitutkinta on loppuvaiheessa ja siirtynee syyteharkintaan lähiviikkojen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat