Poliisi: Vantaan Myyrmäen yliajo vaikuttaa sittenkin vahingolta – kuskia ei enää epäillä taposta

Tältä näyttää paikalla, jossa miehen ruumis löydettiin auton alta Vantaan Myyrmäessä 0:40
Tältä näyttää paikalla, jossa miehen ruumis löydettiin auton alta Vantaan Myyrmäessä.

Vantaan Myyrmäessä tapahtuneen yliajon tutkintanimikkeet ovat lieventyneet. Poliisin mukaan kyse saattoi sittenkin olla vahingosta. Aiemmin asiaa tutkittiin tappona.

Poliisi sai sivulliselta hälytyksen Myyrmäen Ruukuntekijäntielle perjantaina 8. joulukuuta. Puhelu tuli noin yöyhden aikaan. 

Paikalta löydettiin parkkihallin seinään törmännyt henkilöauto ja sen alta kuollut 20-vuotias mies. Tutkinnan alkumetreillä poliisi kertoi tutkivansa asiaa tappona, eli tahallisena henkirikoksena. 

Teosta epäiltynä otettiin kiinni 20-vuotias espoolaismies, jonka käräjäoikeus myöhemmin vangitsi taposta epäiltynä.

Nyt poliisi kertoo, että epäillyt rikosnimikkeet ovat lieventyneet. Asiaa tutkitaan tällä hetkellä törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lievemmät nimikkeet tarkoittavat sitä, ettei poliisi usko henkirikokseen liittyvän tahallisuutta. Poliisin mukaan kyseessä vaikuttaisi olleen sittenkin onnettomuus.

Epäilty vapautui tutkintavankeudesta 

Epäilty on itse kiistänyt alusta asti, että yliajo olisi ollut tahallinen. 

Poliisin silmissä mies vaikutti kuitenkin alkuvaiheessa syylliseltä, sillä hän oli päättänyt paeta onnettomuuspaikalta yliajon jälkeen. 

Rikoksista epäilty 20-vuotias espoolaismies oli aiemmin tutkintavankeudessa asiaan liittyen. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Rauno Jämsä kertoo, että mies on vapautettu tutkinnan uusien käänteiden jälkeen.

– Näiden käänteiden myötä päätimme vapauttaa epäillyn. Alkuperäinen tilanne oli se, että hänen toiminnassaan tapahtumien jälkeen oli erikoisia piirteitä, joten epäilimme vahvasti, että yliajo olisi tehty tahallisesti. Myöhemmin lisänäyttöä ei sillä tavalla saatu. 

Jämsän mukaan jutun esitutkinta jatkuu edelleen. 

Lue myös:

    Uusimmat