Syyttäjä: Kolmetoista vuotta sitten kadonnut mies kuristettiin henkilöautossa – 41-vuotiaalle miehelle syyte taposta

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa puidaan parhaillaan kolmetoista vuotta vanhaa epäiltyä tappoa. Syyttäjän mukaan vuonna 2005 Joensuusta kadonnut 27-vuotias mies tapettiin kuristamalla auton takapenkillä.

Lyhyen ja niukkasanaisen haastehakemuksen mukaan 41-vuotias mies puristi uhria Ilomantsista Joensuuhun matkalla olleen auton takapenkillä käsivarrella kaulasta niin, että tämä kuoli.

Jutussa on myös toinen syytetty, ja 41-vuotiasta miestä syytetään myös muista rikoksista. Muut syytteet tulevat oikeuden mukaan julkisiksi vasta tulevina päivinä.

Juttu avattiin yli kymmenen vuoden jälkeen uudelleen

Alkuun miehen tapausta tutkittiin kadonneena henkilönä ja myös henkirikoksena. Tutkinta kuivui kasaan, kunnes poliisi viime vuonna sai uusia tietoja, joiden perusteella esitutkinta aloitettiin uudestaan.

Poliisi ei ole kertonut julkisuuteen sitä, miksi juttu avattiin uudelleen yli kymmenen vuoden jälkeen.

Toinen jutussa syytetyistä, 41-vuotias mies on tuomittu aiemmin useista pahoinpitelyrikoksista. Esimerkiksi vuonna 2011 mies tuomittiin Itä-Suomen hovioikeudessa Ilomantsissa tapahtuneista törkeästä pahoinpitelystä ja kolmesta pahoinpitelystä. Hän pahoinpiteli kahta naista. Tuomio törkeästä pahoinpitelystä tuli siitä, kun hän potkaisi naista päähän, jonka jälkeen hakkasi tätä nyrkillä. Tuolloin mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen, koska hänellä oli aiempia pahoinpitelytuomioita kontollaan.

Tappo vanhenee lain mukaan 20 vuodessa, ja vähimmäisrangaistus siitä on kahdeksan vuotta vankeutta. 

Lue myös:

    Uusimmat