MTV seuraa: Pohjois-Karjalan sarjahukuttamisjuttu oikeudessa – veneretkien uhreina tuttavat

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa aletaan puida niin sanottua sarjahukutusjuttua. Toistuvat hukkumiset veneretkillä herättivät poliisin epäilyt vuosia kuolemien jälkeen. Uhreina oli teoista syytetyn miehen tuttavapiiri.

Vuonna 1965 syntynyt mies joutuu vastaamaan oikeudessa syytteisiin useista tapoista ja tapon yrityksistä. Lisäksi häntä epäillään parituksesta, pahoinpitelystä ja alkoholirikoksesta.

Epäillyt rikokset ajoittuvat vuosille 2007-2014 ja ovat tapahtuneet Polvijärven ja Liperin alueella sekä osin Kontiolahdessa ja Tohmajärvellä.

Rikosylikomisario Jarmo Vallius keskusrikospoliisista kertoi keväällä, että tapahtumien samankaltaisuudet ja uudet tiedot johtivat siihen, että esitutkinnan aloittamisen kynnys ylittyi. Poliisi alkoi tuolloin tutkia veneilyreissujen hukkumistapauksia henkirikoksina. 

Sarjahukuttajaksi epäillylle syytteet kolmesta taposta ja viidestä tapon yrityksestä 4:04

Miehen kotona murhattiin nuori nainen

Epäillyllä on lukuisia lainvoimaisia tuomioita muun muassa pahoinpitelyistä ja laittomista uhkauksista, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Sarjahukutuksista epäillyn miehen kotona on myös murhattu 26-vuotias nainen. Murha tapahtui miehen omakotitalon tupahuoneessa Pohjois-Karjalan Kontiolahdella vuonna 2006.

Miestä epäiltiin tällöin yllytyksestä henkirikokseen, mutta syyttäjä teki aikoinaan hänestä syyttämättäjättämispäätöksen. Syyttäjä piti vuonna 2007 nyt sarjahukutuksista epäillyn miehen tarinaa johdonmukaisempana ja jätti hänet syyttämättä, koska murhasta tuomion saaneen miehen kertomukset tapahtumien kulusta vaihtelivat eri kerroilla.

Käräjäoikeus langetti toiselle miehelle murhasta kymmenen vuoden vankeustuomion. Oikeus ei langettanut miehelle elinkautista, koska piti häntä alentuneesti syyntakeisena. 

Paikalliset pitivät hukkumiskuolemia onnettomuuksina 1:44

Lue myös:

    Uusimmat