Mainos

Syyttäjä kaipaa lisätutkimuksia Lepän ja Vuoren puhelinjupakassa

Päätös siitä, syytetäänkö oikeusneuvos Eeva Vuorta Turun entisen kaupunginjohtajan Juhani Lepän kunnian loukkaamisesta, lykkääntyy.

Syyttäjä on pyytänyt poliisia tekemään asiassa lisätutkimuksia. Juhani Leppä jätti viime vuoden elokuussa tutkintapyynnön korkeimman oikeuden jäsenen Eeva Vuoren antamista lehtihaastatteluista, joissa tämä syytti Leppää saamansa häirikköpuhelun soittajaksi. Leppä halusi poliisin tutkivan, sisältyykö väitteeseen kunnianloukkaus. Poliisi luovutti jutun esitutkinta-aineiston syyttäjälle huhtikuun lopulla. Aineistoon sisältyy Juhani Lepän vaimon isän ilmoitus siitä, että hän soitti Vuoren saaman puhelun.

Alun perin syyteharkinnan piti valmistua heinäkuussa, mutta lisätutkimuspyynnön takia päätös saattaa syyttäjän mukaan lykkääntyä jopa kuukausia. Hän ei halua eritellä sitä, mitä hän haluaa poliisin tutkivan. Lepän apen ilmoitus tuli kuitenkin sen jälkeen, kun poliisi oli tutkinut uhkaussoiton nauhan Leppä puhujaehdokkaanaan. Poliisi ei tutkimuksissaan voinut ehdottoman varmasti todeta Juhani Leppää puhelun soittajaksi. Eeva Vuoren nauhoittaman puhelun tutki poliisin lisäksi Lepän oma asiantuntija. Tämän mielestä nauhalla puhuu Leppää vanhempi mieshenkilö.

Tutkinnassa oleva juttu juontaa juurensa ns. Matintalo-juttuun, jossa velallisen epärehellisyydestä tuomittu Leppä ei saanut valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Tuolloin Leppä syytti Eeva Vuorta jääviydestä, koska tämä oli hänen mukaansa tietoinen miehensä ja Leppien huvilakaupan yhteydessä vaihdetusta pimeästä rahasta. Vuorta ei todettu jääviksi ja hän jatkoi korkeimmassa oikeudessa huolimatta asian ympärillä käyneestä kohusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.